38 vieta. Prancūžiškas skrebutis Hong Kong stiliumi

Sukurdami 50 geriausių patiekalų rubriką, prisižadėjome stengtis pagaminti, kuo panačiau į originalų receptą. Tačiau šiam pusryčių skrebutyje yra tiek daug variacijų, kad nesupratome, kur pradžia, o kur pabaiga.

Vien skrebučio pavadinimas yra tikras nesusipratimas, o jeigu dar surašysime ingridientų kilmę visai galime pasimesti.

Skrebutis, prieš kepant, sutepamas riešutų sviestu, visi pripažins, kad šis produktas yra tikras amerikonizmas ir dažnai amerikiečiai net sulaukia patyčių, kad negali pradėti ryto be savo riešutų sviesto. Skrebučiui paruošti dažnai riešutų sviestas yra maišomas su mocorela, kuris, manau visi sutiksite, kad yra Italijos kulinarinis paveldas. Pats skrebučio paruošimas kaip ir yra prancūzų išmislas, na o pagaminta visa tai, kaip jau supratote, Hong Kong stiliuje.

Pripažinsiu prieš gaminant nelabai įsivaizdavau, kokio skonio galima tikėtis, bet likau maloniai nustebintas, atrodo tikrai jį gaminsiu dar ne kartą.

prancuziskas skrebutis

 

Skrebutį gaminome taip (vienam skrebučiui) reiks:

  • 2 duonos skrudinimui gabalėlių
  • 1 kiaušinio
  • riešutų sviesto (kartu galima įdėti ir mocorelos sūrio)
  • 1 šaukšto pieno
  • 1 šaukštelio medaus
  • sviesto
  • aliejaus kepimui
  • pipirų ir druskos
  • vanilės esencijos arba cinamono (mes gaminome be jo)

Viskas prasideda nuo to, kad nupjauname duonos kraštelius, vieną gabalėlį sutepame riešutų sviestu ir užvožiam ant kito.

Tuomet, suplakame kiaušinį, įberiame truputį durskos ir pipirų, įpilame šlakelį pieno (taip pat galima įdėti vanilės esencijos arba cinamono). Suplakti reiktų patogiame (plačiame) inde, kad poto lengvai galėtume pamerkti mūsų suvožtinį. Išmirkome abi duonos puses ir dedame į įkaitintą keptuvę su geru šlakeliu aliejaus, kad viskas ne sviltų o keptų. Abi puses pakepame po 2 minutes. Ištraukus skrebutį iš keptuvės ant viršaus uždedame gabalėlį sviesto ir pašlakstome medumi (tai pat galima naudoti ir kondencuota pieną arba klevų sirupą).

Nustebsite, kaip skanu.

prancuziskas skrebutis HK

Daugiau apie 50 geriausių pasaulyje patiekalų

2 komentarai apie “38 vieta. Prancūžiškas skrebutis Hong Kong stiliumi

Parašykite komentarą