Sūrio pyragas su pistacijomis

Man desertai su pistacijomis yra idealūs visi – pradedant itališkais skrudintų pistacijų ledais, eklerais su pistacijų kremu ir baigiant “makaronsais“ pistacijų skonio, todėl beveik visada akis užkliūna už receptų su pistacijomis. Šįkart atsitiktinai užmačiau pistacijų ir avokadų tortą, jis atrodo taip skoningai ir skaniai, kad susiruošiau jį pagaminti. O išbandyti norėjau “ant svečių“ ir patarimas Jums, jei ruošiate ne tik sau, bet žmonių grupei – prisiminkit, kad reikia viską ruošti “saugiai“, t.y. nebandykite ir neekspermentuokite, jei patiekalas ne visada gaunasi – geriau jį pakeiskite tuo, kas tikrai išeina visada.

Ruošti nekeptą tortą su avokadais, kai pasikvieti dešimtį svečių tikrai rizikinga dėl jų savybės juoduoti, todėl pasirinkau kaip minėjau saugų variantą ir sujungiau du receptus: sūrio ir pistacijų pyragus. Rezultatas susilaukė tikrai gerų atsiliepimų ir noro pakartoti, nors nežinia, kiek būtų susilaukęs tortas su avokadais.

Tad, jei mėgstate nekeptus tortus ir pistacijas, šis tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausiu.

pistaciju-tortas

Paruošti reikės (12-14 asmenų): 

  • 1 puodelio kepintų pistacijų be lukštų
  • apie 10 didesnių datulių
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 600 g varškės sūrelio (pvz. philadelpdhia)
  • 400 ml plakamosios grietinėlės
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. želatinos

Didžiąją dalį (3/4 puodelio) pistacijų susmulkinkite iki vidutinio smulkumo ir sumaišykite su susmulkintomis iki vientisos masės datulėmis, įpilkite klevų sirupo ir viską gerai išmaišę, padarykite torto pagrindą (aš naudojau 23 cm skersmens indą, įtiesiau maistinę plėvelę).

Atskirai inde išmaišykite varškės sūrelį, įtarkuokite žalios citrinos žievelę, įspauskite porą šaukštų žalios citrinos sulčių, įpilkite vanilės ekstrakto, ištirpintą želatiną (poros šaukštų vandenyje ištirpinau 1 a.š. želatinos) ir galiausiai supilkite apie 5-6 šaukštus visiškai smulkiai susmulkintas pistacijas.

Atskirai inde suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo ir atsargiai įmaišykite į varškės sūrelio ir pistacijų masę.

Gautą masę tolygiai paskirstykite ant paruošto pagrindo. Šaldykite šaldytuve minimum 6 valandas, geriausia per naktį.

Prieš valgant užbarstyti smulkiai smulkintų pistacijų.

pistaciju-tortas1

6 komentarai apie “Sūrio pyragas su pistacijomis

Parašykite komentarą