Orkaitėje kepta jautienos nugarinė / Oven baked beef tenderloin

Šioms žiemos šventėms mes visai nepasirūpinom savo skaitytojais ir už juos nesukūrėme Kalėdinio meniu. Atsiprašom!

Bet švenčių galima prigalvoti daug, tikiu, kad pas jus jų tikrai yra daugiau nei dvi per metus. Na, o pas mus aplinkoje taip jau gaunasi, kad be mėsos pagrindinio patiekalo neišeina išsiversti per šventes, taigi šįkart kepėme jautienos nugarinę. Su jautiena taip jau yra, kad pagal skonį galit rinktis iškepimo lygį (pusiau kepta, beveik iškepta, visai iškepta), kelios minutės gali nulemti viską, tad patartina turėti mėsos termometrą ir vadovautis logika: jei įsmeigus termometrą, rodys apie 55-57 laipsnius C – turėsite pusiau iškeptą jautieną; 63-66 laipsniai – beveik iškepus, virš 70 laipsnių – visiškai iškepus.

Na, o jei neturit įsitikinimo, kaip kepta jautiena jums skaniausia ar neturit mėsos termometro, siūlau kepti taip kaip kepėm mes. Mėsos gabalas buvo apie 1,5 kg ir kepėm apie 40 minučių, mėsa buvo visiškai iškepus ir taip tiko daugeliui valgytojų.

jautienos-nugarine

Jautienos kepsniui paruošti reikės (8-10 žmonių):

  • 1,5 kg jautienos nugarinės
  • 1 a.š. šviežio smulkinto rozmarino
  • 1 a.š. smulkintų džiovintų čiobrelių
  • 2 a.š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 skiltelių česnako
  • 80 g sviesto
  • druskos ir juodųjų grūstų pipirų

Jei turite galimybę iš vakaro mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir neuždengtą laikykite šaldytuve.

Visus prieskonius sumaišėm, įspaudėm česnaką ir sutrynėm su sviestu. Gautą masę padengėm visą jautienos nugarinę.

Kepėme orkaitėje, įkaitintoje iki 230 laipsnių karščio apie 40 minučių (būtinai įtieskite foliją). Iškeptą mėsą uždengėme foliją ir palikome 10 minučių pravėsti, tuomet pjaustėme ypač plonais griežinėliais, apliejome kepimo skardoje susidariusiu padažu, apšlakstėme balzaminiu actu ir šviežiomis petražolėmis.

Prie tokios jautienos labai tiks krienų ir jogurto padažas (krienus sumaišykite su natūraliu ar graikišku jogurtu, pagardinkite druska).

jautienos-nugarine1

Recipe in english

Oven baked beef tenderloin (for 8-10 people):

  • 1.5 kilo beef tenderloin
  • 1 tsp fresh ground rosemary
  • 1 tsp dried thyme
  • 2 tbsp chopped fresh parsley
  • 2 gloves of garlic
  • salt and pepper
  • 80 g butter

If you have time before you cook, rinse a beef,  drain it and rub in with salt, don’t cover and store in a refrigerator for over a night.

Mix together rosemary, thyme, parsley, crushed garlic, pepper and butter till smoothe mass. Cover all meat with seasoning butter.

Preheat the oven 230 C, put foil in baking tray and bake for 40 minutes.

After 40 minutes, take off from oven, cover beef with foil and wait for 10 minutes. Then cut the meat in tight slices, pour over the sauce from baking tray and balsamic vinegar and serve with horseradish sauce (mix horseradish with greek yogurt and season with salt).

Advertisements

Vienas komentaras apie “Orkaitėje kepta jautienos nugarinė / Oven baked beef tenderloin

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s