Buritos su vištiena

Mane kartais ištinka gaminimo badas, dažniausiai taip nutinka vasarą,  nežinau kodėl, gal kad šviesiais vakarais nesinori sukiotis virtuvėje, nes maloniau drybsoti lauke su knyga rankose ar vakaroti ant žolės pievoje, bet valgyt norisi taip pat skaniai. Atmetus visus griliaus patiekalus, kuriuos tebesinori vasarą gaminti, įvairiausias salotas, kurias tenka valgyti daugiausiai šiltu metu, mano galvoje nesigeneruoja jokie nauji receptai, kuriais norėtųsi dalintis su jumis.

Jei jums taip pat nutinka kaip man, tai suprantate, kad greitų patiekalų paruošimas yra tikras išsigelbėjimas. Ir kai nėra idėjų ką iškepti, išvirti, tai visada galima ką nors į ką nors įsukti. Šiuo atveju pas mus ant stalo buritos su vištiena.

vistienos wrap

Paruošti reikės:

  • tortilijos blynų
  • virtos vištienos krūtinėlės
  • avokado
  • saujalė mažų pomidorų
  • saujalė kaparėlių
  • šviežių pertražolių, krapų, kalendrų
  • mėgstamo sūrio
  • hoisin padažo
  • pomidorų pastos

Pirmiausia pasiruošiau vištieną: vištienos krūtinėlę išviriau ir po to susmulkinau (suplėšiau smulkiais gabalėliais, taip kaip plyšta). Keptuvėje su šlakeliu aliejaus įspaudžiau česnako skiltelę, pašildžiau porą šaukštų hoisin padažo ir arbatinį šaukštelį pomidorų pastos, viską gerai išmaišiau ir sumečiau “shredintos“ vištienos gabalėlius.

Tuomet iš avokado, pomidoro, petražolių (ar kitų žolių) pasiruošiau padažą: sutryniau avokadą, įpjausčiau pomidorus, sudėjau susmulkintas žoleles, druskos ir alyvuogių aliejaus – pagal skonį.

Į tortilijų lapus sudėjau padažą, vištieną, kaparėlių, užtarkavau kietojo sūrio ir suvyniojau (užlanksčius abu šonus susukau į ritinį). Kepiau grill keptuvėje keletą minučių, kol viskas sušilo, kad būtų patogiau per pjoviau vieną ritinį pusiau.

vistienos wrap1

Parašykite komentarą