Risotto balls (daugiaryžio užkandis)

Visuomet yra labai smagu ką nors pasigaminti iš vakarykščių likučių. Būna, kad toks maistas “pritraukia“ daugiau skonio ir kitą dieną pašildytas tampa dar skanesniu. Cepelinai daugeliui irgi skanesni ne tik iš puodo, bet kitą dieną pakepti keptuvėje, taigi jeigu planuojate gaminti risottą, pasidarykite jo keliomis porcijomis daugiau.

Risottą gaminti tik vakarienei dviems žmonėms nelabai apsimoka, nes prie puodo pastovėti tenka, o gaminti ar 2, ar 6 žmonėms laiko atžvilgiu yra lygiai tas pats. Taigi mes įprastai ir gaminame jo daugiau, tik dažniausiai pasišildome keptuvėje ar tame pačiame puode, bet šį kartą norėjome pasidaryti kitaip.
Tai vienas iš dažniausiai naudojamų risotto likučių paruošimo būdų. Reikės prie vakarykščių risotto likučių pridėti kiaušinį, džiūvėsėlių ir mėgstamo sūrio ir po 10 minučių turėsite nuostabius pietus.
Paruošti taip paprasta, kad pavyks tikrai kiekvienam.
risotto balls
Rissoto kamuoliukams paruošti reikės (6 kamuoliukai):
  • poros saujų risotto
  • minkšto itališko sūrio (mocarela ar pan.)
  • 1 kiaušinio
  • džiūvėsėlių

Iš risotto suformuokite nedidelius rutuliukus, į vidurį įspauskite gabalėlį mocarelą sūrio, apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštame aliejuje apie 3-5 minutes, kol visos pusės gražiai apskrus.

Iškeptus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir valgykite su mėgstamu padažu. Mes pasiruošėm marinara padažą.

risotto balls1



Recipe in english – Rissoto balls

6 rissoto balls:
  • 2 handful risotto
  • soft italian cheese (for example mozzarella)
  • 1 egg
  • breadscrumbs
  • oil for baking

From risotto form small balls, put in center a piece of cheese, roll in whisked egg and then in breadcrumbs. Bake in hot oil about 3-5 minutes.

Dry on paper kitchen towel and eat warm with marinara sauce.

 

Reklama

Vienas komentaras apie “Risotto balls (daugiaryžio užkandis)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s