Keptas tunas

Pakalbėsime atvirai. Jau kuris laikas susiduriame su tokiu keistu dalyku, mėgstame eiti kur nors pavalgyti, aplankyti naujas vietas, bet šiai dienai kainos ir kokybės santykis restoranėliuose darosi neadekvatus mano gaminimo sugebėjimams. Suprantu, kad einant pavalgyti, negali viskas kainuoti tiek pat, bet negali gauti blogiau nei namie pagaminto maisto už 4kart didesnę kainą. Na tiesiog NEGALI.

Esu ragavęs maistą šimtuose skirtingų vietų ir tik vienetai vis dar gali mane nustebinti. Taip, dažniausiai tie vienetai yra itin brangūs, bet kaip bebūtų keista man visai negaila pinigus palikti ten, man labiau gaila juos palikti naujuose gražiuose viečikėse, kur gaminti maistą nėra nei pašaukimas, nei aisra, o tiesiog kažkoks HIPSTERIŠKAS virėjas nori parodyti savo tatuiruotes. To neužtenka gaminti gerai, o į madų šou aš vaikščioti nemėgstu.
Darbas virtuvėse šiandien yra mada, o ne amatas ar talentas, tai žavu tol, kol neparagauji jų gaminti maisto.

Viskas labai gerai atsimušė į šį reikalą savaitgalį, kai prekybos centre (suprantu, kad ne vieta gerai žuviai, bet kartais taip būna) užmatėm atvėsinto tuno. Devynis iš dešimt kartų prekybos centre tunas būna ne sodriai raudonas ir pirkti jo tikrai nesinori, bet šį kartą ~18 eur/kg ir tokio grožio, kad dar gulintį ant ledo norisi laižyti.

Nusipirkome ~400 g – tai du geri kepsniai jau stipriai praalkusiems. Tokios kokybės paruošto tuno kepsnys restorane kainuos ~30 eur vienam. Jie geriau paruoš tuną nei aš ? NE, nes tuną paruoštų beždžionė surištom už nugaros rankomis, nes jį tiesiog reikia pakepti keptuvėje po ~ 2-3 minutes iš visų pusių ir pabarstyti druska ir pipirais. Už šį gėrį restorane dviese sumokėtumėt apie 60 Eur. Mes sumokėjome ~ 10, nes pasidarėme jį su paprastu garnyru, tunas yra pakankamai sodraus skonio, tad jam papuošti nereikia įmantrybių, užtenka skaniai keptų bulvyčių ar kokio žalėsio.

keptas tunas

Tuinui paruošti reikės:

  • atvėsinto tuno
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio tyro alyvuogių aliejaus
  • priedams: šviežių bulvių, špinatų, sviesto, česnako, svogūno

Bulves, perpjautas į ketvirčius su alyvuogių aliejumi, druska ir džiovintu rozmarinu iškepėme orkaitėje.

Keptuvėje su šaukštu sviesto pakepėm smulkintą skiltelę česnako, smulkintą pusę svogūno ir porą saujų špinatų.

Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepėme tuną apie 1,5-2 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą pagardinome druska ir grūstais juodaisiais pipirais, truputį pravėsus, supjaustėme juostelėmis.

Moralas šio post’o tame, kad tai, kas atrodo jums nepažįstama nebūtinai bus sudėtingai gaminama. Pasidomėkite, pamatysite naujas spalvas.

tunas1

Reklama

3 komentarai apie “Keptas tunas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s