Cukinijų kamuoliukai

Ar jums dar draugai primigtynai nesiūlė cukinijos? Pas mus namuose jų jau guli gal penkios.. Užsikrečiau mintimi surasti kokį  jų “naikinimo“ būdą. Aišku galima kepti cukinijų blynelius, omletą ar fritatą su cukinijomis, marinuoti jas, bet šie variantai man kiek neįdomus, nes labai žinomi. Pasikuitus po įvairius receptus, radau cukinijų keksiukus ar kamuoliukus. Dalinuosi šiuo puikiu būdu, kur cukinijos recepte yra pagrindas.

cukinija

Cukinijų kamuoliukams paruošti reikės:

  • 1 puodelio tarkuotos nusunktos cukinijos
  • 1 kiaušinio
  • 1 mažo svogūno
  • 1/4 puodelio tarkuoto čederio sūrio
  • 1/4 puodelio džiūvesėlių
  • žiupsnio druskos
  • juodųjų pipirų

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Sutarkuokite cukiniją (pusė vidutinio dydžio cukinijos)  ir gerai nusunkite vandenį, nuspauskite rankomis ar net per marlę. Įmaišykite į tarkuotą, nusunktą cukiniją, kiaušinį, sūrį, džiūvesėlius, sutarkuotą svogūną ir įberkite druskos bei juodųjų pipirų.

Keksiukų formą patepkite aliejumi ir sudėkite po didelį šaukštą gautos masės. Iš šio kiekio gavosi 6 vienetai.

Kepkite apie 20 minučių.

Iškepti cukinijų “keksiukai“ skaniai valgosi su graikišku tzatziki padažu.

cukinija2

Parašykite komentarą