Juodų alyvuogių užtepėlė

Mums nekyla minčių valgyti pomidorus su kečupu arba tuo labiau pasidaryti užtepėlę iš pomidorų padažo ir pomidorų. O jeigu jums tokios mintys žadina apetitą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Viskas kiek kitaip yra su alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi. Nors tai kaip yr vienas ir tas pats, bet vos iš šių dviejų ingridientų su keliais prieskoniais galima pasidaryti puikią užtepėlę, garantuoju, kiti galvos, kad ją pirkote (tai greičiausiai populiariausia užtepėlė, jei ieškosite parduotuvių lentynose), o jeigu dar sūrį taip užkepsite kaip nuotraukoje – tai pranoksite net patys save tokiu paprastu būdu.

alyvuogiu uztepele

Užtepėlei paruošti reikės:

  • indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Patarimas rinktis tikrai jūsų mėgstamas juodas alyvuoges (nes tai pagrindas viso recepto ir jų skonis labai svarbus, kad tiktų jums). Alyvuoges trinkite elektriniu trintuvu ar trintuvėje, vis įpildami tyro alyvuogių aliejaus. Smulkinkite iki tokios masės, kuri jums atrodys patraukli (man patinka, kai ji nėra visiškai vientisa, o išlieka mažyčiai gabalėliai), aliejaus taip pat naudokite tiek – kiek atrodys užtektinai (pilant daugiau aliejaus – užtepėlė bus skystesnė ir atvirkščiai). Pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais pagal skonį.

Kietojo sūrio skritulėlių receptą rasite čia. Jie ne tik pagražina, bet ir suteikia ryškų skonį valgant juodųjų alyvuogių užtepėlę.

Užtepėlę tepkite ant mėgstamos duonos ar  sausainėlių. Duona be abejo (rekomenduojame prancūzišką ar itališką) galima ir paskrudinti.

alyvuogiu uztepele1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s