Galetė su pomidorais

Pastaruoju metu vis už akių užkliūna galetė su uogomis, su daržovėmis ir šiaip su viskuo, todėl pribrendo ir man laikas ją susimeistrauti. Kadangi ant palangės rikiuojasi benokstantys sode užauginti pomidorai, todėl svarstymo su kokiu įdaru bus galetė nebuvo.

O jei dar negirdėjote šio prancūziško žodžio, apibūdinančio apvalų pyragą, gal kiek panašų į blyną, užlankstytais kraštais, nesibaiminkit, nieko sudėtingo ar neįmanoma gamyboje nėra, bet skambus pavadinimas priverčia aikčioti.

galete

Tešlai paruošti reikės (vienai 25 cm skersmens galetei):

  • 250 g miltų
  • 1/2 puodelio nesūdyto sviesto
  • 1/2 a.š druskos
  • 1 kiaušinio
  • 30 ml šalto vandens

Sviestą, supjausčiau gabalėliais ir suminkiau su miltais, įbėriau druskos. Atskirai sumaišiau šaltą vandenį su kiaušiniu ir įmaišiau į miltų bei sviesto mišinį. Tešlą suminkiau iki vientisos masės ir, įsukus į maistinę plėvelę, įdėjau į šaldytuvą.

Įdarui paruošti reikės:

  • 30 g tarkuoto kieto sūrio
  • 30 g kreminio varškės sūrelio (philadelphia sūrio)
  • 30 g. majonezo
  • 3 pomidorų
  • 1 a.š. džiovinto ar šviežio čiobrelio

Visus ingridientus: tarkuotą sūrį, majonezą, varškės sūrelį ir smulkintą čiobrelį sumaišiau.

Atskirai supjausčiau pomidorus griežinėliais.

Paruošimas ir kepimas: įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių karščio, pasiruošiau kepimo skardą su kepimo popieriumi, iš tešlos iškočiojau apvalų blyną apie 25-30 cm skersmens. Gautą sūrio ir majonezo masę patepiau per visą blyną, paliekant po 5 cm iš šonų, sudėjau griežinėliais pjaustytus pomidorus, tešlos šonus užlanksčiau.

Kepiau apie 50 minučių.

galete1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s