Kalėdinis Toskanos pyragas

Jei ieškoti Kalėdinių desertų receptų, tai jų rasime begalę, kur vyrauja šokoladas, riešutai, kalėdinio kvapo prieskoniai: cinamonas, imbieras, gvazdikėliai. Kiekvienas greičiausiai turime savo pamėgtus pyragus, pyragėlius ar saldainius, bet man kyla noras kiekvienais metais išbandyti kažką naują.

Itališko maisto knygoje rasto Kalėdinio Toskanos pyrago receptas suviliojo riešutų ir džiovintų vaisių gausybe bei kvapniųjų prieskonių įvairove. Tad, jei per šias šventes norite nustebinti save ir kitus sočiu, užburančio kvapo desertu, pabandykite iškepti Kalėdinį Toskanos pyragą.

toskanos pyragas

Paruošti pyragui reikės:

  • 115 g lazdyno riešutų
  • 115 g migdolų
  • 85 g kapotų cukatų
  • 55 g džiovintų abrikosų
  • 55 g cukruotų ananasų
  • 1 apelsino žievelės
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. maltos kalendros
  • 1/4 a.š. tarkuoto muskato riešuto
  • 1/4 a.š. malto gvazdikėlio
  • 115 g. smulkiojo cukraus
  • 175 g. skysto medaus
  • miltelinio cukraus pabarstyti

Ant kepimo popieriaus orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio 10 minučių pakepinome lazdyno riešutus, truputį jiems atvėsus, nulupome odeles. Po to 10 minučių pakepinome migdolo riešutus.

Sukapojome riešutus, įmaišėme cukatas, smulkintus abrikosus, ananasus, apelsino žievelę. Įsijojome kakavą, cinamoną, kalendrą, muskatą, gvazdikėlius, miltus.

Cukrų sumaišėme su medumi ir kaitinome ant vidutinės ugnies maišant, kol ištirpo cukrus, virinome apie 5 minutes, kol masė sutirštėjo ir patamsėjo.

Riešutų mišinį sudėjome į cukraus ir medaus masę, gerai išmaišėme ir sukrėtėme į pyrago formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepėme orkaitėje apie 1 valandą 150 laipsnių temperatūroje.

Iškepus, vėsinome ant grotelių, kai visiškai atvėso nuėmėm kepimo popierių.

Prieš pateikiant, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apibarstykite cukraus pudrą

toskanos pyragas1

 

Parašykite komentarą