Meksikietiškas vakarėlis su quesadilla ir salsa verde

Čili ir jalapeno pipirai, raudonos, geltonos, žalios spalvų gamos, aštriai gaivūs ir svaigūs skoniai, savaime klubus judinanti muzika – tokios emocijos iš Meksikietiško vakarėlio.

Kaip ir žadėjome, mėgstantiems Meksiką ir jos prieskonius bei spalvas, pildome savo virtuvę. Suruošėm vakarėlį Meksikos tematika, su viskuo kaip ir priklauso: muzika, maistu ir be jokios abejonės margaritomis.

Ar viskas gavosi puikiai? Aišku, kad ne. Naivu tikėtis, kad iš pirmo karto gaminant visai skirtingos kultūros maistą, viskas gautųsi puikiai. Tikrai žinau, kad šaltibarščius padaryti meksikiečiui irgi būtų nemenka užduotis.

Ar mums patiko tai, kaip gavosi? Dauguma dalykų, be jokios abejonės, taip. Nors ir susidūrėm su sunkumais ieškant įvairių reikalingų kokybiškų produktų, pavyzdžiui, ieškant kiaulienos peties – jeigu  verstume pažodžiui (mat šis dalykas vadinasi Pork Shoulder) lėtam kepimui atradom, kad pas mus tokių gabalų iš kiaulės nepjausto. Lietuviškai tai tas pats, kas kiaulienos mentė, bet ir jos reikėtų su kaulu ir gabalo didžiulio, kokių 3-4 kg, deja, rasti nepavyko. Pirkom be kaulo – iš padėties išsisukom.

Šiuo metų laikotarpiu rasti šviežių prieskonių tikrai ne pyragai, bet bent jau avokadų pavyko susirasti tikrai neblogų ir gvakamolę padaryti labai labai gerą.

Svečius džiuginom 4 rūšių padažais  – guacamole, salsa, salsa verde, ir staiga galvon šovusiu tiesiog smulkintų jautienos dešrelių, pupelių, kukurūzų padažu.

Užkandžiams buvo nachos kukurūziniai traškučiai su jau minėtais padažais ir Quesadilla – kas iš esmės turi atitikmenį su mums geriau žinomu itališku broliu – Fokačią. Taip pat darėme mažus tortilijos užkandžius (lavašo keksiukus), jeigu juos taip galima pavadinti.

Vakarėlio vinimi roles paskyrėm Taco su mango salsa ir vištiena bei Fajitas su keptomis paprikomis ir jau minėta 4 valandas kepta kiaulės mentimi – na ta, kur žinote, kai mėsa pati nuo kaulo lipa.

Viską vainikuoti teko 5 rūšių margaritoms su visokiausiais pagardais – tiesa čia sulaukėme ir papildymo iš draugų, kurie mus pavaišino dar dviejų rūšių nuostabiomis margaritomis.

Visur prismulkinom čili pipirų, prikabinom jų ant girliandų ir vakarėlio temą skaitome išpildytą.

mexican party

Pradžiai greitas, nesunkus užkandis – quesadilla, o vėliau maži tortilijos užkandžių, fajitų su lėtai kepta kiauliena ir margaritų kokteilių receptai Jums.

quesadilla

Quesadilla paruošti reikės:

  • tortilijos blynų
  • čederio (cheddar) sūrio
  • svogūnų laiškų
  • čili pipiro
  • kalendrų
  • druskos, juodųjų pipirų

Svogūnų laiškus, čili pipirą, šviežias kalendras susmulkiname, įtarkuojame čederio sūrio, pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Ant vieno tortilijo blyno pridedame sumaišyto mišinio ir uždengiame kitu blynu. Ant viršau patakuojame čedario sūrio ir šauname į orkaitę, įkaitintą apie 180 laipsnių karščio ir pakepame kol apskrus (apie 7-10 minučių). Quesaddilla galima ruošti su kokiu tik norisi įdaru ir kepti orkaitėje ar sausoje keptuvėje ar net virti rebaluose. Siaubingai paprastai ir greitai paruošiamas užkandis, kuris dera su gvakamole ar salsa verde.

quesadilla1

Gvakamole (guacamole) turbūt jau yra daugelio pažįstamas padažas ir jo receptą galite rasti ir mūsų virtuvėje čia. O salsa verde – padažas žinomas tiek italų, tiek ispanų virtuvėje, iš kurių ir greičiausiai atkeliavo pas meksikiečius, kurio pagrindas žaliosios žolelės: petražolės, mėta, bazilikas.

Salsa verde pagaminti reikės:

  • 1 česnako skiltelė
  • saujelė karnišonų
  • sauja mėtų, bazilikų, petražolių
  • 3-4 ančiuviai
  • 1 valgomasis šaukštas dižono garstyčių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1-2 šaukštai vyno acto
  • druskos, juodųjų pipirų

Visus ingridientus susmulkiname (peiliu arba virtuviniu kombainu). Nepamirštam ragauti ir pasiekti norimą skonį: kad kvepėtų žaliomis žolelėmis, būtų gaivu, lengva, bet tuo pačiu ir sodru. Žodžiu, kiekvienam pagal skonį, galima didinti ar mažinti kiekvieno ingridiento kiekį. Puikiai dera prie mėsos, žuvies ar keptų daržovių.

mexican party dips

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s