Kepto varškės sūrio salotos

Kodėl atvėsus orams iš karto prisimenam šiltas sočias sriubas, aštrius garuojančius troškinius, o salotas paliekame geresniems orams? Tokiam klausimui turbūt puikiai tiktų karštų salotų pasiūlymas jūsų stalui, bet ne šį kartą. Užkandžiui, apetitui sužadinti, kol laukiam pagrindinio patiekalo – spalvotos salotos su aromatingu keptu varškės sūriu. Traškios salotos su sproginėjančiomis granato sėklomis ir šiltu sūriu – ir puikūs pusryčiai geros dienos pradžiai.

varskes surio salotos

Salotoms paruošti reikės:

  • varškės sūrio
  • salotos lapų
  • mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių
  • granato sėklų
  • sezamo sėklų
  • aliejaus, medaus, garstyčių, citrinos sulčių

Varškės sūrį supjaustau neplonais gabalėliais ir apvolioju džiovintose žolelėse (rozmarinas, čiobrelis, rūkytos paprikos milteliai) ir kepu keptuvėje su aliejaus šlakeliu ir sviestu. Sūris greitai pasidengia prieskonių mišinio plūtele. Lėkštėje išdėlioju salotos lapus, pabarstau granatų sėklų, kepintų sezamo sėklų (naudojau šviesias ir juodas) ir uždedu laužytus varškės sūrio gabalėlius. Užpilą gaminau iš alyvuogių aliejaus, trupučio medaus ir garstyčių, citrinos sulčių.

2 komentarai apie “Kepto varškės sūrio salotos

Parašykite komentarą