Sviestiniai sausainiai su rozmarinu

Jei jau sausainiai – tai tik sviestiniai! Plonyčiai, peršviečiami, trūpantis ir švelniai gelsvos spalvos, tirpstantys burnoje, o skonio turinys primena, iš ko pagamintas sviestas – švelni grietinėlė.. Dažniausiai tokie sausainiai saldūs, kaloringi ir riebūs, todėl per dažnai lepintis tokiais skanumynais šiokia tokia nuodėmė, bet šis receptas iš Kalėdom dovatos knygos (D.Trečiokaitė “Kvepiantys”) užkliuvo už mano akių, nes sviestiniam sausainiam knygos autorė suteikė dažniausiai jūros gėrybių ir žuvies mėgstamo prieskonio – rozmarino atspalvį.

Ruošiant tešlą ir kepant šiuos sausainius po namus pasklinda malonus ir gerai nuteikiantis pušų, jūros druskos, eukalipto kvapas, kuris būdingas tik rozmarinui.

sviestiniai sausainiai

Sausainių tešlai paruošti reikės:

  • 160 gr. sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai smulkinto šviežio arba džiovinto rozmarino
  • 80 gr. cukraus
  • 200 gr. miltų
  • 40 gr. kukurūzų krakmolo
  • 1 kiaušinio trynio
  • žiupsnelis druskos

Šviežią rozmariną susmulkinu ir kartu su sviestu paverdu ant silpnos ugnies. Jam atvėsus, nukošiu, pasūdau ir pasaldinu. Gerai išsukus, pamažu beriu persijotus miltus, kukurūzų krakmolą ir įdedu kiaušinio trynį. Išminkau tešlą, kol ji tampa vientisa, sudedu į maistinę plėvelę ir palieku šaldytuve.

Po 1-1,5 valandos šaldytuve tešla tampa kieta, todėl pasiruošiu maistinės plėvelės, iškloju ja stalą, dedu gabalėlį tešlos, uždengiu vėl maistine plėvele ir kočioju apie 2 mm storio lakštą. Tada galima formuoti norimo dydžio ir formos sausainius. Šį kartą – jie tiesiog apvalūs. Sausainius subadau šakute ir kepu orkaitėje apie 12-15 minučių, įkaitintoje aipe 175 laipsnius temperatūros.

sviestiniai sausainiai1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s