Amerikietiški blyneliai

amerikietiski blyneliai

Amerikietiškos svajonės skonis greičiausiai neapseina be minkšto, išsipūtusio amerikietiško blynelio, aplieto taip mėgstamu klevų sirupu ir išsilydžiusiu sviestu. Net ir čia amerikiečiai nori “pasirodyti“ didesni ir mums įprastus blynus siekia išpūsti, kur ploni ir dideli lietuviški lietiniai nublanksta prieš šiuos rusvus storulius. Amerikiečiai turi puikų žodį fluffy nusakyti, kokie turi būti amerikietiški blyneliai, man sunku rasti tinkamą būdvardį pasakyti, ar tai minkštai purus, ar puriai minkštas. Nenuostabu, kad blynų gamino būdas yra amerikiečių, nes jis toks nuobodus – blynus reikia kepti ilgai ant mažos ugnies, sunku apversti ir lengva perkepti. Daugelis turbūt nepradeda gaminti amerikietiškų blynelių vien dėl to, kad neturi klevų sirupo ar nenori jo ieškoti įsigyti, bet jei namuose turi medaus, jis puikiai atstos saldų ir lipnų sirupą.

Tad jei savaitgalio rytas neprasideda taip, kad atsibudęs iš lubų neatpažįsti kur esi, tuomet nepatingėkit pasigaminti amerikietiškų blynelių, nes niekur kitur blynai nebus tokie skanūs kaip gaminti namuose.

Tešlai paruošti reikės:

  •  250 gr. miltų
  •  250 ml. kefyro
  •  1 kiaušinio
  •  50 gr. cukraus
  •  2 a.š. kepimo miltelių
  •  50 ml. aliejaus
  •  žiupsnis druskos

Birius produktus (miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską) sumaišyti kartu, skystus produktus (kefyrą, kiaušinį, aliejų) taip pat sumaišyti kartu. Skystąjį mišinį įmaišau į birių produktų ir gerai išmaišiau. Kepu sausoje keptuvėje ant minimalios ugnies (iš 6 padalų ant 2 padalos). Pirmajam kepimui keptuvę patepiau aliejumi. Patarimas: nepulkite valgyti ką tik iš keptuvės, blyneliai įgauna geresni skonį, kai truputį atvėsta.

amerikietiski blyneliai 2

2 komentarai apie “Amerikietiški blyneliai

Parašykite komentarą