Varškės ir aviečių “raw“ pyragas

Datuliu pyragas

Nekepti, o kitaip žalieji (raw) pyragai į mano virtuvę atkeliavo netikėtai – baiminantis, kad šventei (šiuo atveju buvo gimtadienis) ruošiamas pyragas “neiškils“, perkeps, ar tiesiog nesigaus tobulas, nusprendžiau, kad nekepto pyrago sugadinti tiesiog neįmanoma. Nekeptų desertų apstu žaliavalgių, sveikuolių knygose, bloguose, o šis desertas gimė mano virtuvėje, pasisėmus idėjų iš keletos skirtingų receptų. Nesitikėjau, kad gausis toks gaivus, sotus išvaizdus rezultatas.

Pyragui paruošti reikės:

  •  150 g datulių
  •  100 g migdolų
  •  žiupsnis druskos,
  •  šaukštas citrinos sulčių
  •  400 gr. varškės
  •  150 ml. riebios greitinėlės
  •  šaukštas kukurūzų krakmolo
  •  1/2 citrinos sulčių
  •  1 vanilės ankšties sėklų
  •  200 gr. šviežių ar šaldytų aviečių
  •  šaukštas medaus

Datules ir migdolus užmerkiau vandenyje (datulės mirko per naktį, o migdolai apie porą valandų). Nusunkus vandenį, riešutus ir datules susmulkinau (trintuvu) iki bendros masės, įbėriau žiupsnį jūros druskos, ir įspaudžiau šaukštą citrinos sulčių. Keramikinį inde įtiesiau maistinę plėvelę ir suformavau iš masės pyrago pagrindą. Atskirai ruošiau įdarą: suplakiau greitinėlę iki standumo, varškę sumaišiau su kukurūzų krakmolu (vietoj kukurūzų krakmolo puikiai tiks želatina), įmečiau vanilės ankšties sėklyčių, išspaudžiau pusę citrinos sulčių ir gerai išsukau su greitinėle. Varškės masę sudėjau ant migdolų ir datulių pagrindo. Tuomet paruošiau paskutinį sluoksnį – naudojau šaldytas avietes, kurias atšildžius sumaišiau su pašildytu šaukštu medaus ir įdėjau šaukštelį grietinėlės standiklio (puikiai tiktų želatina). Aviečių masę atsargiai lygiai paskirsčiau ant pyrago viršaus. Pyragą šaldžiau šaldytuve visą parą.

Reklama

2 komentarai apie “Varškės ir aviečių “raw“ pyragas

  1. varske nera RAW produktas… recepto pavadinimias klaidina, nes raw reiskia, kad ne tik pats receptas nereikalauja kepimo, bet ir ingridientai nera apdoroti aukstoje temperaturoje.

    Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s