Vištiena su kale kopūstais / Chicken&kale bowl

Tipiniai populiariųjų naujienų portalų komentatoriai tikrai “pajuoks“ šios daržovės pavadinimą savo kvailuose komentaruose. Na, jis mums dar neįprastas, sutinku, tačiau žaliavalgių ir sveikuolių pasaulyje šie lietuviškai vadinami lapiniai kopūstai jau seniausiai karaliauja dėl savų vitaminizuotų ir mineralinių savybių.

Tai dar vienas produktas iš super maisto sąrašo, kuriame gausu geležies, kalcio, vitaminų C, K, A ir dar eilė naudingų savybių. Visai neseniai rasti kale kopūstų eilinėje parduotuvėje nebuvo įmanoma, na, bet jie tarnauja žmonėms, tad pastebėjom, kad įprasti prekybos centrai į lentynas pradėjo krauti ir šias daržoves. Tad metam į krepšį šį pirkinį ir ieškom patraukliausių receptų.

Spėju, kad dalis įsigijusių kale kopūstų ir įsipjaustę į salotas tarsi įprastą kopūstą neliko patenkinti, nes šie garbanoti žali stori lapai – nėra super gardaus skonio, todėl dažniausiai receptuose jie vienaip ar kitaip apdorojami.

Taigi taigi, mes kale kopūstus marinuojam ir po to pašildome keptuvėje.

chicken-kale-bowl1

Paruošti reikės:

  • vištienos krūtinėlės
  • mažo stiklainiuko saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 česnakų skiltelių
  • bolivinės balandos kruopų
  • avokado
  • 2 saujų kale lapinių kopūstų
  • 1 citrinos
  • tyro alyvuogių aliejaus

Pirmiausia pamarinuokite kale lapus: 3 šaukštus citrinos sulčių sumaišykite su 50 ml aliejaus ir 1/2 a.š. druskos, lapų kietąją vidurinę dalį išpjaukite ir susmulkinkite lapus (ne visiškai smulkiai), gerai sugniaužykite rankomis ir sumaišykite su marinatu. Laikykite šaldytuve bent porą valandų – geriausiai net per naktį.

Pasigaminkite padažą iš saulėje džiovintų pomidorų, česnakų ir aliejaus. Visus ingridientus sutrinkite trintuvu.

Atskirai išsivirkite bolivinę balandą.

Išsikepkite vištieną. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, apibarstykite rūkytos paprikos milteliais, druska bei juodaisiais pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Kol kepa vištiena šalia keptuvėje su sviestu apkepinkite pamarinuotus kale lapus, tol kol jie truputį sušils ir dar labiau suminkštės.

Lėkštės paruošimas. Bolivines balandas sumaišykite su trečdaliu paruošto saulėje džiovintų pomidorų padažo ir kraukite į gilesnę lėkštę. Šalia sudėkite vištieną bei kale lapus, supjaustytą avokadą ir šaukštą to pačio pomidorų padažo.

chicken-kale-bowl


 

Recipe in english – Chicken and kale bowl (for 2)

  • chicken breast
  • 150 grams sun dried tomatos
  • 2 garlic cloves 
  • quinoa
  • 1 avocado
  • 2 hanful kale
  • lemon juice from 1/2 lemon
  • olive oil
  • 1 tbsp butter
  • 1 tsp smoked paprika powder

Marinate kale: mix together 3 tbsp lemon juice and about 50 ml olive oil and salt, cut in small peaces kale leaves (don’t forget to cut out solid part from leaves), grip for few times kale leaves and mix with marinate. Leave in fridge for minimum 3 hours, better – for overnight.

Prepare the sauce: mix sun dried tomatos, garlic and 3 tbsp olive oil with blender. Take a side.

Prepare quinoa as written on package.

Bake chicken. Cut chicken in average size cubes, sprinkle smoked paprika powder, salt and black crushed peper and bake in hot pan with splash of olive oil.

Until chicken bakes, in other pan melt 1 tbsp butter ant put marinated kale leaves and warm it up (for few minutes constantly stirring).

Preparing bowl. Mix quinoa with 1/3 sun dried tomatos sauce and put it in a soup-plate, then put chicken, kale leaves,  cut avocado and 1 tbsp sundried tomatos sauce.

 

Parašykite komentarą