Rizotas su antiena

Na ką. Ruduo, tamsa, lietus ir vienintelis džiaugsmas, kuris ateina su šiuo periodu man yra šiltas maistas, nes vasara jo taip stipriai ir nesinori. Tai va, kai atsikeli ryte ir supranti, kad šiandien visai norėtum risotto, viskas aišku, nes kūnas jau ruošiasi toms darganos karuselėms, kur niekada neaišku rytoj lis lietus, snigs, pustys ar bus pūga, o gal šlapdriba ar dar koks barabasas, bet džiaugsmo man tai daug tikrai neatneš. Gaila, bet tas periodas maždaug nuo lapkričio iki balandžio man yra “tūnąs namuose” Aš nekenčiu skėčių, ne”snowbordinu” ir viskas, ką galiu, tai tik retkarčiais savaitgalio dienomis pasivaikščioti mieste. Taigi šiuo metu susižiūri visi geriausi serialai, filmai, išbandomi nauji receptai ir t.t., pikta dar ir tai, kad net fotkinimo įranga neneša, kai už lango vien tamsa ir reik daug vargti su maisto nuotraukomis.
Na va, pasiskundžiau pakankamai, o dabar galime grįžti prie maisto. Mano kuklia nuomone, rizotas turi būti gaminamas kiekvienuose namuose, jį net reiktų priverstinai mokyti gaminti mokykloje, nes tai toks puikus dalykėlis, kad retas gali likti nenustebintas jo skonio įvairove.
Pirmiausia, kaip ir visoje italų virtuvėje, čia galima dėti bet ką. Daržovės, mėsa, žuvis, jūros gėrybės, grybai ar bet kas kitas tiks idealiai. Svarbiausia yra tik keli dalykai pasirinkti kokio skonio / vaizdo labiau norėsite, pagal tai reikia pasirinkti du pagrindinius dalykus: vyno spalvą ir sultinį.
Gaminsite su raudona mėsa ar žvėriena, puiku – imkite raudoną vyną ir tamsų sultinį. Gaminsite su paukštiena, jūros gerybėmis – rinkitės baltą vyną, galite ir putojantį, o prie to ir šviesų sultinį.
Kas niekada nepamaišys, tai geras sūris, kuris eis pačioje pabaigoje. Čia tiks viskas, kas yra kuo arčiau permidžiano. Mums labai pasisekė, nes mes šį kartą naudojome tikrą, parvežtą iš Italijos.
Aišku būtų nuostabu jeigu turėtumėt 3 atliekamas gyvenimo valandas ir išsivirtumėt sultinį, bet aš to nesitikiu iš savęs, tai nedėsiu vilčių ir į jus. Palinkėsiu tik nusipirkti ką nors gudresnio nei renkatės kasdien. Šis mūsų risotto bus su antiena, raudonu vynu ir tikru permidžianu. Pasaka prasideda…

Rizoto receptą rasite čia.
risotto-with-duck1

Antienai paruošti reikės:

  • 2 antienos šlaunelių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • šviežių arba džiovintų čiobrelių

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Tuomet anties šlauneles nuplaukite, nudžiovinkite, įpjovę keliose vietose įtrinkite druskos, pipirų ir čiobrelių mišiniu. Įkaitinkite gerai keptuvę ir patepę šlauneles aliejumi kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių (priklausomai nuo šlaunelių dydžio), jei įsmeigus peilį į šlaunelę, nebeteka rausvas skystis – šlaunelė iškepusi.

Leiskite antienai truputį atvėsti ir nupjaustykite mėsą nuo šlaunelės. Apliekite mėsą ištekėjusiais iš šlaunelės riebalais, kad mėsa nebūtų per sausa.

Lėkštės paruošimas. Įdėkite rizoto į lėkštės vidurį, viršuje išdėliokite antienos gabalėlius, užberkite kietojo sūrio ir apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.

rissoto-with-duck

 

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s