Bolivinės balandos salotos

Salotų sezonas sparčiai artėja, o lėkštėse (ir už lango) norisi vis daugiau žalumos, o dar palaukti šiek tiek reikės, kol galėsim rauti ridikėlius ir skinti salotas iš daržų. Ir nereikia pamiršti, kad salotos gali būti ir nebūtinai vien iš žalių lapelių.

Štai ant mūsų stalo neseniai mano minėto super maisto vieno ingrediento panaudojimas – bolivinės balandos salotos. Na, o jei apie šių kruopų super galią – tai jose yra puikus žmogui  amino rūgčių užtaisas, gausu kalcio, fosforo ir geležies, antioksidantų.

bolivinines balandos2

Tad jei norite ilgai gyventi ir nesenti – greit į parduotuves ieškoti bolivinių balandų, o mūsų pasiūlymas kruopas pagardinti ryškesnių skonių produktais: kalamata alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais, gausite puikiai suderintų pietų variantą.

bolivinines balandos1

Salotoms paruošti reikės (4-6 asmenims):

  • stiklinės bolivinės balandos kruopų
  • dviejų saujų graikiškų alyvuogių
  • saujos saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 agurko
  • saujos svogūnų laiškų
  • padažui: petražolių, kalendros, 2 skiltelių česnako, alyvuogių aliejaus, citrinos, šiek tiek mėgstamų riešutų

Kruopų stiklinę išviriau iš anksto (kad kruopos galėtų atvėsti). Viriau ant vidutinės ugnies apie 12-15 minučių santykiu 1 kruopų su 2 vandens.

Iš petražolių, kalendrų, česnako, kedrinių pinijų riešutų, aliejaus ir citrinos sutryniau ir sumaišiau padažą. Visko dėjau nedideles proporcijas, ragaudama, kol gavosi žalias gaivus padažas.

Supjausčiau agurką, per pusę perpjoviau alyvuoges, susmulkinau saulėje džiovintus pomidorus, smulkiai supjausčiau svogūnų laiškus, viską sumaišiau su atvėsusiomis kruopomis ir apliejus žaliuoju padažu gerai išmaišiau. Apibarsčiau šviežiomis kalendromis.

bolivinines balandos

Parašykite komentarą