Kreminė avokadų užtepėlė

Žalia žalia žalia. Jei dar ši spalva nepabodo po krepšinio čempionato, o gal pritrūko idėjų užtepėlių gamybai, tai šis greitai paruošiamas užkandis, primenantis kiek gvakamolę, bet švelnesnis ir kremiškesnis, gali tapti jūsų mėgstamiausių prie kukurūzinių tortilijų.

 

avokado1

Jei dar neįsitikinot, kad gaminant ką nors su avokadu, reikia nepamiršt 2 esminių taisyklių: avokadas turi būti labai gerai prinokęs (minkštas spaudžiant ir nuėmus galiuką šakelės, turite rasti žalią (ne salotinę ar rudą) spalvą)  ir, kad jis nejuoduotų – būtinai naudoti citrinos ar žaliosios citrinos sultis.

Avokado užtepėlei paruošti reikės:

  • 1 prinokusio avokado
  • 1/2 puodelio graikinio jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1,5 v.š. žalios citrinos sulčių
  • 1/2 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. šviežių ar džiovintų petražolių
  • 1 a.š. šviežių ar džiovintų krapų
  • druskos ir juodųjų pipirų

Avokadą, česnaką, jogurtą ir prieskonius sudėkite į dubenį, įpilkite žaliosios citrinos sulčių ir viską susmulkinkite elektriniu trintuvu iki kreminės masės. Pagal skonį, įberkite druskos ir juodųjų grūstų pipirų.

Patarimas: jogurtą būtinai naudokite kuo riebesnį ir tirštesnį, o žoleles galite pakeisti savo mėgstamomis, pavyzdžiui puikiai tiks šviežia kalendra.

avokadoReceptas šiek tiek pakoreguotas buvo rastas šeimyniniame maisto blog’e.

Parašykite komentarą