Monte Cristo sumuštinis

Daugeliui tik pamačius ruošimo būdą iškart kils mintis, kad tai visiems žinomas French toast (prancūziškas skrebutis), iš esmės taip ir yra, tik Monte Cristo sumuštinis turi būti su kalakutu, kumpiu arba vištiena ir storu sluoksniu sūrio. Dažniausiai sūris būna ementalio.

Dabar jau spėjama, kad šis sumuštinis kilo iš prancūziško patiekalo pavadinimu  Croque Monsieur. Tik daugelio jūsų nuostabai Monte Kristu šį sumuštinį pavadino ne patys prancūzai o amerikiečiai. Apie 80 metų atgal panaši sumuštinio variacija pradėjo rodytis gausybėje knygų Amerikoje, bet pavadintas jis būdavo arba french toast, arba french toast with ham ir pan., kol galiausiai apie 1950 m. Kalifornijoje kažkas į meniu įrašė Monte Kristo vardą. Pataikė kaip dartais į centrą ir šis pavadinimas nuvilnijo per visą pasaulį, dabar ir toje pačioje Prancūzijoje nesunkiai gausite panašų sumuštinį pasakę Monte Cristo vardą.

monte kristo

Pagal pavadinimą tikėsimės kažko kilmingo ar tai subtilaus, o gausime SOOOTŲ sumuštinį, kuris bus keptas svieste su gausybe tąsaus sūrio ir kumpio. Taigi ne šventieji puodus lipdo – 5 minutės ir toks garuos ir ant jūsų stalo.

Sumuštiniams paruošti reikės:

  • Sumuštinių duonos (vienas sumuštinis – 3 riekelės duonos )
  • Sūrio (Ementalis, Massdam)
  • Virto kumpio, kalakutienos arba vištienos
  • Garstyčių
  • Natūralaus jogurto
  • Druskos ir pipirų
  • Pieno
  • Sviesto
  • Malto kumino
  • 3 kiaušinių

Kiaušinius suplakame su pienu, druska ir pipirais ir įdedame kumino miltelių (galima naudoti ir kitokius mėgstamus prieskonius)

Kiaušiniai turi būti suplakti patogiam indelyje, kad vėliau galėtume prieš kepant jame pamirkyti sumuštinį.

Jogurtą sumaišykite su garstyčiomis tokiu principu: 2 šaukštai garstyčių ir 1 jogurto.

Išsidėliokite forminę duoną ir vieną pusę visų riekelių ištepkite garstyčiomis su jogurtu.

Tuomet ant jų sudėkite kumpio (daug) ir tarkuoto sūrio. Užklokite kita riekele ir vėl dėkite antrą sluoksnį sūrio su kumpiu.

monte kristo2

Uždenkite paskutine riekele duonos ir gerai paspauskite delnu.

Visą trisluoksnį sumuštinį pamirkykite kiaušinio plakinyje iš vienos ir kitos pusės, ir dėkite į keptuvę. Kepkite svieste, ne aliejuje. Viena pusė turėtu kepti apie 3-5 minutes.

monte kristo1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s