“Žalias“ burgeris

Burgeris

Naminis hamburgeris – dažniausiai su sultingu apkrudusiu storu jautienos gabalėliu, šviežiomis daržovėmis ir traškia duonele, toooks storas, kad sunku atsikąsti, tačiau pagerbiant vegetarus ir ne tik, siūlome išbandyti daržovių burgerį, kurį norėjosi pavadinti tiesiog “žaliu“. Dabar ypatingai išpopuliarėjus daugelyje pavalgymo įstaigų “naminiui hamburgeriui“ pabodusį variantą keičiame pupelių ir žirnelių paplotėliu.

Daržovių paplotėliui pagaminti reikės:

  • skardinės konservuotų pupelių
  • 2 saujų šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 1 kiaušinio
  • 3 šaukštų džiūvesėlių
  • šviežių prieskoninių žolelių (petražolių, krapų, raudonėlių, salierų lapų)

Konservuotas tamsias pupeles bei žirnelius smulkintuvu susmulkinome iki bendros masės, įmaišėme kiaušinį, džiūvesėlius, smulkintą petražolių, krapų ir salierų lapelių saujelę, maišėme kol masė tapo vientisa, pagardinom druska ir grūstais juodais pipirais (kadangi masė pasirodė sausoka, įpylėme šaukštą alyvuogių aliejaus). Suformuotus norimo dydžio paplotėlius (apie 2 cm storio) kepėme karštoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

 Burgerio priedams reikės:

  • naminio majonezo
  • mėgstamos ruginės duonelės
  • salotos (mes naudojome gražgarstę (rukolą))

Ruginę duonelė pašildėme orkaitėje (apie 180 laipsnių kaitroje kelias minutes), uždėjome gerą šaukštą naminio majonezo, saujelę rukolos ir šiltą daržovių paplotėlį.

Parašykite komentarą