Naminių dešrelių ragu

ragu

Po įmantriais patiekalų pavadinimais dažnai slypi kasdienis mūsų valgis. Minestrone – yra niekas kitas kaip paprasta daržovių sriuba, Frittata beveik tas pats kas omletas, Ravioli – tai itališki koldūnai. Šiandien gaminsime ragu, o mūsų kalba, tai paprasčiausi makaronai su mėsos padažu. Tiesa, gal viską padarysime ne visai taip kaip esame įpratę, bet rezultatas labai džiuginantis. Mūsų ragu bus su žaliomis kiaulienos dešrelėmis, nors dešreles galime naudoti tokias kokias mėgstame, svarbu, kad jos būtų kokybiškos.

Ragu dviems pagaminti reikės:

  • 200 g. mėgstamų makaronų (mes naudojome Fusili, na, tokie grąžto formos 🙂 )
  • 2-3 kaimiškų šviežių dešrelių
  • 2-4 skiltelių česnako
  • 2 morkų
  • 1 svogūno (gali būti raudonas ar baltas)
  • 150-200 g. pasatos (pomidorų tyrės)
  • šaukšto tamsaus balzamiko acto
  • pagal skonį žolelių – tiks bazilikas, rozmarinas, kalendra
  • Tai pat aštresnių pojūčių megėjams galima dėti čili

Kadangi dešreles reikės patroškinti, makaronus pradėsime virti kiek vėliau. Smulkiai susipjaustome visas daržoves; į keptuvę, kaip įprasta, pirmiausia, keliauja morkos, po kelių minučių svogūnas, tuomet žalias dešreles perpjauname ir be skūros į keptuvę gabalėliais sudedame dešrelių mėsą, jos smulkumas tinka visoks, pagal skonį.

Tuomet sudedame česnaką ir jeigu norime čilį pipirą. Žoleles pasiliekame pačiai pabaigai. Kepame viską apie 20 minučių. Tuomet galime dėti makaronus į verdantį puodą, aišku, nepamiršame įpilti šlakelio aliejaus ir druskos. Kai daržovės ir dešrelės atrodys gerokai apkepusios, sudedame pasatą (jokio kečiupo, nepraslysit !!!). Labai rekomenduočiau šaldytuve kuo rečiau turėti majonezo, kečiupo ir kuo mažiau grietinės, tą galite puikiai pakeisti pomidorų tyre, natūraliu jogurtu, naminiu majonezu – daug daug sveikiau ir daug daug skaniau.

Užteks pamokų, grįžtam prie dešrelių, kurios puikiai kepa, sudėjus pomidorų tyrę, jos net pasitroškina. Iš puodo su makaronais galime pasemti kokius 30-50 g. vandens ir  supilti į mėsos padažą, krakmolingas vanduo jį tikrai paskanins (taip sako Jamie Oliver, gal jis imponuos labiau nei aš), padažą apšlakstome balzaminiu actu. Išvirus makaronams, juos nukošiame, galima užberti grūstų pipirų ar druskos, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir suverčiame į keptuvę su padažu. Kadangi kepti nieko papilomai nereikia, galime išjungti ugnį, mentele viską sumaišyti, kad makaronai sugertų pomidorų ir mėsos padažą. Dedame viską į lėkštes, pasigardiname mėgstamomis žolelėmis ir valgome.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s