Burokėlių ir ožkos sūrio terinas / Beetroot and goat cheese terrine

Užmačius šį receptą jau senokai kirbėjo mintis, kad skonis kaip tik mano stiliaus – burokėliai ir ožkos sūris vienas iš geriausių derinių. Ypatingai, kai gali pasirinkti ožkos sūrį stipresnio skonio, ar maišyti kelis, o ir spalva žadinanti apetitą. Jei kažkam per mandrai skamba žodis terinas, tai sakykim, kad tai tiesiog burokėlių šaltiena, nes terinas, kaip rašo valstybinė lietuvių kalbos komisija ir yra mėsos, žuvies ar daržovių specialioje formoje pagamintas sluoksniuotis, paprastai tiekiamas supjaustytas riekelėmis.

Bet kad patiekalas skambėtų išdidžiau ir daugiau užsienietiškai, pristatome burokėlių ir ožkos sūrio teriną. Siūlau nepatingėti ir pagardinti kaip ir radau recepte – šalavijų skrebučiais – tikrai suteikia nekasdieniškumo ir išskirtinumo.

O pavasario šventei – Velykoms tikrai tiks šis spalvotas, gaivus užkandis.

Burokėlių ir ožkos sūrio terinui paruošti reikės:

  • virtų burokėlių
  • minkšto ožkos sūrio
  • philadelphia sūrelio
  • svogūnų laiškų, petražolių
  • džiovinto arba šviežio raudonėlio, čiobrelių
  • šalavijų lapų
  • sviesto
  • graikinių ar kitų riešutų

Virtus burokėlius supjausčiau labai plonais griežinėliais, minkštą ožkos sūrį sumaišiau su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, petražolėmis, pagardinau džiovintais raudonėliais ir čiobreliais. Pasiruošiau indą, į kurį formavau teriną, įtiesiau maistinę plėvelę ir dėliojau burokėlių gabalėlius, sluoksniavau sūrio mišiniu. Pabaigoje, uždengiau plėvele ir užslėgus per naktį šaldžiau šaldytuve. Žingsnius, kaip tą daryti, rasite čia

Prieš tiekiant valgyti, paruošiau šalavijų lapų skrebučius: keptuvėje išlydžiau sviestą, sudėjau šviežio šalavijo lapus ir paskrudinau, kol tapo traškus, nusausinti ir atvėsti palikau ant popierinio rankšluosčio.

Atskirai pakepinau suskaldytus lazdyno riešutus.

Lėkštėje išdėliojau gabalėliais supjaustytą teriną, užbarsčiau skrudintų riešutų ir šalavijo lapelių, šalia pateikiau paskrudintų juodos duonos trupinėlių.

 

Recipe in English. Beetroot and goat cheese terrine

  • boiled beetroot
  • soft goat cheese
  • philadelphia cream cheese
  • chives, parsley
  • dried or fresh oregano, thyme
  • sage
  • butter
  • walnuts or hazelnuts

Cut boiled and peeled beetroot in very thin slices. Mix goat’s cheese and soft cheese with the thyme, oregano, chopped chives. Prepare the jar, which fits for terrine, tear up the food film and form the terrine: lay out beetroot slices, cheese mix, and again beetroot slices, cheese mix (there you can find the steps, how to form the terrine), finally weigh down and put in the fridge for overnight.

Before eating, prepare sage chips: in pan melt the butter and toast sage leaves until it’s crispy, dry on kitchen towel. Separately fry hazelnuts.

In plate: lay out slices of terrine, pour some hazelnuts and sage. I put roasted breadcrumbs near terrine.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s