Morkų tortas

Tortai, pyragai ir jų paieška pas mus dažna aktualija (gimtadieniai, šventės, vakarienės – kaip be deserto?). Kur įsigyti skanų, tradicinį ar pavyzdžiui tikrai prancūzišką desertą puikiai žinau, bet pagaminti pačiai dažnai būna iššūkis vien dėl to, kad kas kartą gaminti tokį patį – man neįdomu.

Nesu ir tradicinių napaleonų gerbėja, kadangi visada vertinu paprastą paruošimą ir labai gerą skonį. Pastarąjį laiką vis dažniau visur pasivaidena morkų tortai, per kažkurį laiką matyt atėjo ar grįžo ir jų mada, todėl porą kartų išbandžius kelis receptus, šis turėjo didžiausią pasisekimą.

Dalinuosi su Jumis šiek tiek žiemišku (gal dėl kvapnių gvazdikėlių ar “snieguotos“ viršūnės) morkų pyragu, beveik tortu.

Morkų tortui reikės:

  • 1 skardinės konservuotų ananasų
  • 4 kiaušinių
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 puodelio rapsų aliejaus
  • 2 puodelių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. cinamono
  • žiupsnio smulkintų gvazdikėlių
  • 1 puodelio mėgstamų smulkintų riešutų
  • 2 puodelių tarkuotų šviežių morkų
  • žiupsnio druskos

Kremui reikės:

  • 400 gr philadelphia sūrelio
  • 100 gr sviesto
  • šlakelio apelsino sulčių
  • 2/3 puodelio cukraus pudros
  • 1/2 puodelio stambiai sukapotų pistacijų

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių, pasiruošiu 20 cm skersmens kepimo skardą.

Sumaišau dideliame inde kiaušinius su cukrumi, aliejumi, ananasais, įmaišau atskirai sumaišytus miltus su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, žiupsniu druskos, pabaigai suverčiu smulkiai sutarkuotas morkas, riešutus. Viską gerai išmaišau ir supilu į gerai sviestu įtrintą kepimo skardą.

Kepu apie 35-40 minučių. Po to vėsinu kambario temperatūroje.

Kai pyragas visiškai atvėso, paruošiau kremą iš sūrio kremo, sviesto, cukraus pudros ir šlakelio apelsinų sulčių. Kremą užtepu pyrago viršaus, užbarsčiau smulkintų pistacijų ir šaldžiau šaldytuve per visą dieną. (valgyti galima, kai kremas visiškai sustingsta).

Reklama

2 komentarai apie “Morkų tortas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s