Grikių risoto su grybais

Buvo gyvenime toks laikas, kai buvo atrastas itališkasis Risotto. Šaltuoju metų laiku jis buvo gaminamas labai labai dažnai ir bandomas su įvairiais priedais – krevetės, moliūgas, žirneliai, grybai, mėsa ir t.t. Bandoma buvo ir su skirtingais sultiniais ir su vynais ir su viskuo, kuo tik rekomenduojamas risotto. Nežinau kodėl galvoje niekaip nesusdėliojo mintys, kad risotto – tai nebūtinai ryžiai, o tinka iš esmės visos kruopos, kurios verda ir brinksta. Aišku teko matyti ir anksčiau įvairių kruopų rissoto, bet pagaminti taip ir nebuvo ūpo, bet kažkada ši diena turėjo ateiti ir namuose kunkuliavo grikių rissoto.

Išvada tokia: gal dabar tokios manijos ir nebus, kad grikių rissoto bus gaminamas su kuo tik papuola, bet įvairumo dėliai netolimoje ateityje planuoju patestuoti ir kitas kruopas, o šiaip tai yra super gėris šaltiems vakarams  ir smagioms vakarienėms. Taigi jūsų stalui Grikių risotto su saldžia bulve ir kreivabudėmis.
Grikių risotto paruošti reikės (4 asmenims): 
  • 200 g grikių
  • daržovių sultinio
  • 1 nedidelio svogūno
  • skiltelės česnako
  • šlakelio juodo alaus
  • 1 orkaitėje keptos saldžios bulvės
  • 200 g kreivabudžių
  • kietojo sūrio

Pasiruoškite šilto daržovių sultinio, giliame puode su alyvuogių aliejumi pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnako skiltelę iki gelsvumo, tuomet suberkite grikius ir truputį viską pakepinkite. Įpilkite keletą nedidelių samčių sultinio, primažinkite kaitrą ir karts nuo karto maišydami kaitinkite grikius. Nenustebkite, grikiai ne ryžiai, jei nebrinksta, tad klampumo kaip originaliame risotto nebus. Truputį vėliau įpilkite šlakelį juodo alaus. Kai nugaruoja dalis sultinio, vėl įpilkite, tęskite tol, kol grikiai bus išvirę, pabaigai pagardinkite druska ir juodais grūstais pipirais, uždenkite ir palikite kelioms minutėms šiltai.

Pasiruoškite priedus: keptuvėje su gabalėliu sviesto apkepinkte kreivabudes, pagardinkite mėgstamomis žolelėmis ir druska. Sutrinkite keptą orkaitėje arba virtą saldžiąją bulvę, pagardintą druska ir juodaisiais pipirais.

Pabaigus ruošti grikius įdėkite sutrintą bulvę (ji suteiks risotto kremiškumo), įberkite smulkiai tarkuoto kietoje sūrio ir viską sumaišykite. Viskas paruošta, dėkite kupinus šaukštus į lėkštę, ant viršaus grybų, apliekite tyru alyvuogiu aliejumi ir skanaukite.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s