Krevetės tempūroje

Bandau prisiminti kada pirmą kartą paragavau ar pamačiau tempūroje skurdintas krevetes ir tai buvo prieš gerus 10 metų, greičiausiai viename iš pirmųjų Lietuvoje rytietiško stiliaus restoranų. Nors skrudintas maistas aliejuje tikrai nebuvo naujiena mūsų skrandžiams, toks būdas atrodė naujoviškai sudėtingas ir labai skanus.
Nesu skrudinto maisto gaminimo garbintojas, todėl, kad tai pabandyti namuose truko maždaug tuos pačius 10 metų ir išties būtų trukę gal ir dar ilgiau, jeigu ne super deal’as kažkuriame prekybos centre tempūros tešlai. Na negalėjome nepaiimti, o ir smalsumas nugalėjo, ar tikrai bus taip paprasta. Prieš gerus metus kelis kartus gaminomės namuose fish & ships, kur  procesas yra gana panašus, tik pasirodo, kad vargo gerokai daugiau, nes alaus tešla labiau sugeria aliejų nei ryžių miltai, o ir šie geriau prilimpa.
Gaminti temūroje yra taip paprasta, kad be problemų tą galėtų padaryti ir vaikai, taigi pirmą kartą pabandžius išgaravo galvose tas mitas, kad tam reikalingos specialios žinios apie rytų kultūrą, o procesas labai lengvas ir gautas rezultatas tikrai džiuginantis, kai naudoji jau paruoštą tempūros tešlos variantą. Belieka atitinkama proporcija sumaišyti su šaltu vandeniu ir gaunas tobula tešla, kurioj gali kepti ką tik nori: žuvį, jūros gerybes, daržoves.
Galite drąsiai pirkti tempūrą ir jau šį savaitgalį nudžiuginti šeimyniškius. Ir be abejo tobulai tiks azijietiškas saldžiarūgščiai aštrus padažas.
 
Užkandžiui paruošti reikės:
  • Krevečių
  • tempūros tešlos
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui

 

Pirmiausia pasiruoškite tašlą pagal nurodytą instrukciją. Svarbu, kad tešla būtų gan tiršta. Nusilupkite krevetes, jei pirksite su kiautu, įkaitinkite gilioje keptuvėje aliejų ir įmerkę krevetę į tešlą, dėkite į įkaitintą aliejų, kepkite, kol tešla apskrus. Nuvarvinkite aliejaus perteklių ant popierinio rakšluosčio, pagardinkite druska ir pipirais.

 

Valgykite merkdami krevetes į saldžiarūgštį aštrų azijietišką padažą ir skanaukite tiek karštas, tiek ir šaltas.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s