Saldžių bulvių ir graikinių riešutų užkandis

Jei jūs taip pat paskutinę minutę dar galvojate apie patiekalus švenčių stalui ir nieko naujo patrauklaus neradote, o tradicinių kaip ir mums patiekaliukų ruošimas jau nebeteikia tiek džiaugsmo, siūlau nepamiršti, kad begalė paprastų daržovių, kruopų ar žuvies patiekalų, kuriuos ruošiate retai arba dar nė karto neruošėte puikiai derės šventiniam stalui. Bus proga kartu paskanauti kažką naują.

Sutinku, kad ir mums sunku sugalvoti vis ką nors nauja, kartais lengviau adaptuoti ar šiek tiek pakeisti įprastinį tradicinį, bet šįkart mano akis užkliuvo be abejonės už saldžių bulvių. Apie jas jau nebepasakosiu, nes tikrai jau iš mūsų pusės liaupsių prisiklausėte apie šią ryškiaspalvę daržovę.

Jei turite galimybę patiekti šį užkandį karštą – puiku,  teks valgyti su šakute ir peiliu, nes šilta bulvė yra minkšta, bet jei ketinate pateikti kaip šaltą užkandį – tuomet jį bus galima valgyti tiesiog su ranka.

Užkandžiui paruošti reikės:

  • pailgos saldžios bulvės
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, grūstų pipirų
  • aitriosios paprikos miltelių
  • ožkos ar fetos sūrio
  • graikinių riešutų
  • medaus
  • šviežių žolelių

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio, saldžią bulvę nulupkite, ir supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais, aptepkite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir aitriąja paprika iš abiejų pusių. Kepkite apie 15-20 min. kol bulvės suminkštės.

Kol kepa bulvės, keptuvėje pakepinkite riešutus, užpilkite šiek tiek medaus, palaukite, kol sutirštės medus ir atidėkite į šalį.

Jei ruošiate karštą užkandį, iškeptų bulvių griežinėlius išdėliokite lėkštėje, užbarstykite sūrio, uždėkite po kelis graikinio riešuto gabalėlius, apibarstykite mėgstamomis šviežiomis žolelėmis (bazilikais, petražolėmis ir pan.) apšlakstykite aliejumi.

Jei ruošite šaltą užkandį, iškeptas bulves atidėkite, kai jos visiškai atvės, paruoškite viską taip pat kaip karštam užkandžiui.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s