Mėsos kukuliai su aštriu spanguolių padažu

Malta mėsa iš principo man yra vienas mėgstamiausių dalykų, dėl to, kad tai tokia žaliava, iš kurios galima padaryti ką tik norime ir valgyti su bene viskuo. Pakankamai paprastai, greitai paruošiama, o visą skonį ir gėrį prideda priedai, garnyrai, padažai.
Dauguma užsaugome su kotletais, kur malta mėsa buvo maišoma su piene ar vandenyje mirkytu batonu, o šventėmis ragaudavome netikrą zuikį, tikrą maltos mėsos šedevrą, sriuba dažnai buvo gardinama taip vadinamomis frikadelėmis. Visa tai nebuvo blogai, tik dažniausiai viskam trūkdavo patrauklumo (prieskonių, žolelių, padažų ir t.t.).
Šiandieninis maltos mėsos karalius be jokios abejonės yra burgeris, bet jis gauna tiek daug dėmesio, kad turi būti pastumtas į šoną bent šiam post’ui.
Pakalbėsime apie MEAT BALL’sus (tas pačias frikadeles ar kotletus, tik ne virtas, keptas keptuvėje ar orkaitėje), kurie turbūt dažniausiai yra sutinkami su makaronais, bet gali būti valgomi ir kaip užkandis ar su salotomis starterio pozicijoje.
Mano pasiūlymas yra tik vienas, kad MEAT BALL’sai būtų skanūs reikia negailėti žolelių ir prieskonių, o viską panardinti kuo klampesniame padaže ir tuomet jau nesvarbu ar valgysite vienus ar su kažkuo – jie bus nuostabūs.
Tad jei mėgstate susitepti pirštus – jums ant stalo mėsos kukuliai.
Mėsos kukuliams paruošti reikės:
  • kokybiškos maltos jautienos
  • malto imbiero
  • kumino
  • druskos
  • grūstų pipirų
  • džiovintų raudonėlių, čiobrelių

Užkaiskite orkaitę 220 laipsnių kaitrai ir ruoškite kukulius:

Turimą maltos jautienos kiekį pagardinom trupučiu maltu imbieru, kuminu, druska ir grūstais pipirais, džiovintomis žolelėmis, gerai sumaišėme ir suminkėme iki vientisos masės. Prieskonius ir jų kiekį galite naudoti pagal skonį. Iš gautos masės formavome nedidelius kukulius 3-4 cm skersmens ir dėliojome kepimo skardoje, išklotoje folijoje.

Kepėme apie 7-10 minučių.

Kai kukuliai iškepė, juos paskaninti pasirinkome aštriu čili ir spanguolių padažu, kuris paryškino mėsos skonį ir suteikė sultingumo.

Jei po ranka šaldytuve daugiau neturite jokių pagardų, kukulius galima valgyti tiesiog mirkant į padažą šiltus ar net atvėsusius, bet jei rasite šiek tiek panašių ingredientų, galima paruošti užkandį su tortilija.

Užkandžiui paruošti reikės:

  • tortilijų paplotėlių
  • natūralaus jogurto
  • svogūnų laiškų
  • raudonojo svogūno
  • graikiško fetos sūrio
  • šviežių petražolių

Iš tortilijų lapų išpjovėme mažesnius apvalius apskritimus, juos truputį pašildėme orkaitėje, užtepėme natūralaus jogurto, uždėjome kelias skilteles plonai pjaustyto raudonojo svogūno, užbarstėme fetos sūrio, uždėjome po 3 mėsos kukulius, apvoliotus čili spanguolių padaže ir apibarstėme svogūnų laiškais bei šviežiomis petražolėmis.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s