Pasta su ančiuviais / Pasta with anchovies

Dažnai manęs paklausia “o ką jūs valgote įprastai?“, ta prasme paprastą  darbo dieną, kai stovėti prie puodų, keptuvių, bliūdų, laukti kol pakils tešla ar suminkštės užmerkti džiovinti migdolai, nėra laiko, o šaldytuve vakarykščių ar savaitgalio patiekalų nebelikę, mes traukiam makaronus. Ir tikra tiesa, kad gerai paruošti makaronų patiekalai gali būti patys mėgstamiausi. Net pati žvaigždė Sophia Loren turi savo mėgstamiausia patiekalą – makaronus su alyvuogių aliejumi ir natūraliu pomidorų padažu.

Ta proga, kad makaronai pas mus dažnas svečias virtuvėje vakarienei ar pietums, tai vis bandom visokiausius prekyboje bepasirodančius šviežius ar ne, įvairiausių formų makaronus. Šį kartą buvo prekybos centre Lidl parduodami makaronai. Tikrai galima pagirti, kainos ir kokybės santykis puikus, skanūs, kadangi švieži – greitai išverda.

O kad nebūtų nuobodus skonis – tai siūlome šiek tiek jūros skonio, pagardinkite makaronus kokiu nors stipriu skonių – pvz. ančiuviais.

Makaronams su ančiuviais pagaminti reikės:

  • mėgstamų makaronų
  • ančiuvių aliejuje
  • konservuotų pomidorų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • tyro alyvuogių aliejaus
  • kietojo sūrio
  • druskos ir pipigų

Pirmiausia gilioje keptuvėje pradėkite ruošti pomidorų padažą: alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką su raudonėliu,  suverskite skardinę smulkintų konservuotų pomidorų ir nuolat maišydami pakaitinkite, kol padažas tirštės (5-7 minutes), pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais bei smulkintais 3-5 ančiuvių gabaliukais

Išvirkite makaronus pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją. Į makaronų virimo pabaigą, sumeskite juos į paruoštą pomidorų padažą, gerai sumaišykite ir sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite dar kelis ančiuvius, plonais gabalėliais patrupinto kietojo sūrio ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

Recipe in English. Pasta with anchovies:

  • your favorite pasta
  • anchovies in oil
  • tomato can
  • 1 garlic clove
  • 1 tsp dried oregano
  • olive oil
  • hard cheese (parmesan)
  • salt and pepper

 

Firstly in deep pan prepare tomato sauce: fry chopped garlic and oregano with olive oil, then pour chopped tomato can, stir and heat up till sauce begins thicken (about 5-7 minutes), in the end season with salt and pepper and put in 3-5 chopped anchovies.

Boil pasta as indicated on the package. In the end of boiling, put pasta in tomato sauce, mix carefully and put in plate, put on top some anchovies, parmesan and spray olive oil. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s