Camembert sūris su aviečių, apelsinų ir čili pipirų padažu

Ir kaip gi Jūs pasiruošę artėjantiems šalčiams, speigams ir darganai? Gal dėliojate malkas prie židinio ar dažote ryškiai sienas ir ruošiate kvepiančius šiltus Kalėdinius papuošimus?

O mes į racioną įtraukiame ryškių skonių ir spalvų, taip, čia vėl karaliauja imbieras, apelsinai, greipfrutai ir be abejo čili pipiras. Kai šilumą teikia ne tik jaukios vilnonės kojinės, bet ir “degantis“ maistas, kuris puikiai sušildo, na, ir nemeluokime sau, pakelia nuotaiką.

Praeitam Kalėdų stalui siūlėme užkandžiams kepti Camembert sūrį su spanguolėmis ir rozmarinu, o dabar – tegu aštrieji tonai nudažo minkštą ir kvapnų sūrį raudonai. Taigi, svečiams ar šalčiams užklupus netikėtai, turėkite po ranka jau pagaminto čili padažo, taip bus paprasčiau ir greičiau.

Camembert sūriui su aviečių ir apelsinų čili padažu paruošti reikės:

  • Camembert sūrio
  • 1 a.š.medaus
  • 1 š. aviečių, apelsinų ir čili padažo (mes naudojome Buga’s padažą)
  • 1 š. smulkintų graikinių riešutų
  • šviežių petražolių
  • mėgstamos duonelės

Sūrio paviršių negiliai įpjaukite išilgais ir skersais pjūviais, užtepkite medaus bei padažo taip, kad jis patektų ir į įpjautas vietas, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių (kol sūris suminkštės ir viduje sušils).

Patiekite, apibarstę graikiniais riešutais ir smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Valgykite su mėgstama paskrudinta duonele.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s