Makaronai moliūgų padaže / Pasta in pumpkin sauce

Na gi, prisipažinkit, ar jau dorojat moliūgus? Visgi artėjant moliūgų šventei parduotuvėse oranžinė spalva vis daugiau traukia akį ir taip, šie ryškieji rudens daržovių palydovai turėtų atsirasti ir ant jūsų stalo vienokiu ar kitokiu pavidalu.

Gal ne visi patiekalai su moliūgais juos paverčia karietomis (kaip Pelenės pasakoje), bet jie turi kažką tokio, kas mūsų gomurius gali nustebinti ir juos naudoja visokiose receptų knygos turinio skiltyse nuo užkandžių iki gėrimų.

Moliūgai mūsų krašte auga kuo puikiausiai, dėl to tikiu reikia tuo naudotis ir mėgautis. Pas mus namie atkeliavus moliūgui, jis buvo iškeptas orkaitėje (200 laipsnio kaitroje kepėm didelėm riekėm supjausčius, kol tapo minkšti) ir dalis tiesiog sutrinta, kitaip sakant paruošta moliūgų tyrė. O jau kitom dienom tyrę galima naudoti visokiems patiekalams.

Taigi, šiltai ir greitai vakarienei (užtrukom apie 15 minučių) – makaronai su moliūgais – nieko ypatinga, bet kremiškas skonis patikėkite pasakiškas.

 

Paruošti reikės (2 asmenims):

  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • 1 puodelio moliūgų tyrės
  • šviežių žolelių pagardinimui
  • mėgstamų makaronų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • kietojo sūrio

Pradžiai sumetam makaronus išvirti į gerai pasūdytą vandenį, tuo tarpu didelėje keptuvėje ruošiame padažą: ištirpinau sviestą ir pakepinau smulkiai supjaustytą česnaką, supyliau grietinėlę (jei norite riebiau, naudokite riebesnę), sudėjau moliūgų tyrę, viską gerai išmaišiau, pagardinau druska bei trintais juodaisiais pipirais.

Išvirus makaronams, juos suverčiau į padažą, sumaišiau, užtarkavau kietojo sūrio ir apibarsčiau smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Recipe in English.

Pasta in pumpkin sauce (for two):

  • 2 tbsp. butter
  • 2 garlic cloves
  • 1/2 cup of sour cream
  • 1 cup pumpkin puree
  • pasta for two
  • salt, pepper
  • hard cheese
  • fresh herbs (parsley)

    Firstly put pasta to boil, meanwhile prepare sauce: in big pan melt butter, bake finely chopped garlic, then pour sour cream, pumpkin puree, stir everything well, season with salt and pepper, chopped parsley.

    Then pasta is done, put it in sauce, mix well and pour some shredded hard cheese.

     

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s