Burokėlių ir obuolių pyragas brownie / Beetroots and apple brownie

Ar pas jus namuose jau atkeliavo rudeninių gėrybių manija? Vieni dalinasi milžiniškomis cukinijomis (aš tiesą pasakius dar neradau tobulo recepto, kur man jos būtų skaniausios), kiti verda pomidorų padažus ar konservuoja agurkus, o aš vis ieškau kaip kuo skaniau pagaminti kažką naują iš tų daržovių ir vaisių.

Kiekvienais metais vis sunkiau daros nustebinti save ir pasidalinti su jumis kažkuo vertu dėmesio. Esu sykį kepusi šokoladinį braunį su burokėliais, bet didelio skirtumo skonyje tąsyk nejaučiau, todėl šiemet dar vienas patobulinimas ir raudonasis pyragas su burokėliais ir obuoliais ant stalo.

Jei jūsų krepšyje vis dar guli švieži burokėliai ir obuoliai – tuoj pat juos suvirkite ar sukepkite, susitrinkite iki švelnios masės ir meistraukite pyragą. Viskas, kaip dažniausiai pas mus, pakankamai paprasta ir greita, na o su kepimu – visada tenka palaukti.

Pyragui paruošti reikės:

  • 75 g sviesto
  • 90 g juodojo šokolado
  • 60 g cukraus
  • 1 puodelio (340 g) obuolių tyrės ar obuolių uogienės
  • 1 puodelio (340 g) burokėlių tyrės
  • 1 puodelio (136 g.) miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. kakavos miltelių
  • žiupsnis druskos

Pirmiausia pasiruošiau burokėlių tyrę – išvirkite ar orkaitėje iškepkite burokėlius ir juos sutrinkite iki tyrės. Iš obuolių naudojau obuolių uogienę.

Tuomet dubenyje ant garų ištirpinau sviestą su šokoladu, subėriau cukrų ir galiausiai įmaišyti burokėlių ir obuolių tyres.

Atskirame dubenyje sumaišiau miltus, kakavą, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir viską įmaišiau į jau paruoštą šokolado, burokėlių ir obuolių masę.

Kepiau skardoje, įtiesus kepimo popierių 190 laipsnių kaitros orkaitėje 50 minučių.

Recipe in English. Beetroots and apple brownie

  • 75 g butter
  • 90 g black chocolate
  • 60 g sugar
  • 1 cup beetroot puree
  • 1 cup apple puree
  • 1 cup flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 tsp cocoa powder
  • pinch of salt

Firstly, cook or bake in oven beetroots and blend it with food processor till puree. 

In bowl on boiling water put butter and chocolate, stir until melted, then pour sugar, apple puree and beetroot puree, mix everything well.

In separate bowl mix together flour, baking powder, cocoa powder and pour into chocolate, beetroot and apple mass, mix everything well.

Pour into baking tray (I baked in rectangle shape baking tray) and bake in 190 C in oven for 50 minutes.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s