Karis su žuvimi

Kad ir kaip gali skambėti liūdnai, bet manau, kad  jau pasijuto, jog vasariški drabužiai tolsta į spintos gilumą ir mielai savo skrandį norisi pietums šildyti sriubomis, o savaitgalį išsitraukti trošktuvą ir prisigaminti iš rudens gėrybių įvairių troškinių.

Pas mus į namus atkeliavus geros žuvytės, prižvejotos pačioj Norvegijoj – ačiū žvejui! prieš akis iškilo ryškaus ir aštraus kario idėja. Kad ir kiek mes norėtume būti indiškos virtuvės ekspertais, originalaus tradicinio kario pasigaminti nepavyks, nes mes neturime šeimos palikimo – prieskonių rinkinio dėžėlės. Na turbūt matėt ne viename filme, kur indai keliauja į naujus kraštus ir būtinai susipakuoja šeimos relikviją – indiškus prieskonius. Tad pasakysiu paslaptį, kad mūsų namuose karis gimsta paprastai ir greitai – įsigijus parduotuvėje kario pastos, dabar jos tikrai galite rasti daug kur, tiek prieskonių parduotuvėse, tiek didžiuosiuose prekybos centruose.

Šįkart pasirinkome geltonąją kario pastą (dažniausiai renkamės raudojono kario pastą ir gaminame karį su pomidorais) ir kokosų pieną.

Jei norite tikrai pasišildyti – siūlau negalvojant prisigaminti aštraus kario su mėgstamais priedais (vištiena, sūriu, žuvimi ar tiesiog daržovėmis), išsivirti ryžių ar pasikepinti skanios duonelės ir puotauti, puotauti.

Kariui paruošti reikės (4 asmenims):

  • 1 didelio svogūno
  • 1 morkos
  • poros saujų mažų pomidorų
  • 2 skiltelių česnako
  • pakuotės geltonojo kario pastos (apie 50 gramų)
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 1/2 stiklinės sultinio
  • šviežių petražolių
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių
  • 600 gramų menkės arba oto filė

Smulkiai supjaustytą svogūną, morkas ir česnaką pakepinau aliejuje gilioje keptuvėje, kol daržovės suminkštėjo, tuomet sudėjau kario pastą ir įpyliau truputį kokosų pieno, gerai išmaišiau, kol pasta ištirpo ir supyliau likusį pieną, sultinį, viską kaitinau ant vidutinės ugnies kol sušilo, tuomet sudėjau stambiais gabalėliais pjaustytą žuvį ir pomidorus, palikau retkarčiais bemaišant apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Pabaigai įspaudžiau citrinos sultis, užbarsčiau smulkintų petražolių ir pagardinau šiek tiek druska.

Valgėme su pakepinta šviesia duonele, pagardinta sviestu su česnaku ir žolelėmis.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s