Vasariškos grill daržovės

Viskas prasidėjo nuo nemokamų paslaugų, o kaip doram lietuviui reikia ar ne sunaudoti būtina. Ta proga kiek anksčiau buvo pasinaudota Viaplay žiūrint Young Pope serialą, ši paslauga Swedbank klientams už taškus teko pasinaudoti net kelis mėnesius, ir dabar NETFLIX serialas CHEF TABLE, jis jau rodomas kelis metus, bet niekur lengvai nepavyko rasti, o NETFLIX dabar leido žiūrėti mėnesį CHALIAVAI !!!

Šios dokumentikos ilgai nėra ko aptarinėti: tai geriausi pasaulio restoranai, geriausi šefai ir aukščiausių pripažinimų sulaukę patiekalai, bet artėjant prie trečio sezono  į eterį atėjo prancūzai ir ten visiems gerai žinomas Alain Passard, kuris labiausiai išgarsėjo tuo, kad turėdamas 3 Michelin žvaigždes už savo restorane gaminamus patiekalus iš mėsos viską metė ir pradėjo gaminti vien daržoves. Manau, kiekvienam protingam žmogui nors kartą turi ateiti akimirka, kai tu supranti, kad dėl tavo poreikių maitintis, kažkas turi mirti, o tai nėra taip paprasta pernešti.

Taigi visiems klientams ir maisto kritikams tai buvo šokas. Patiekalai nebuvo vertinami taip aukštai ir buvo labai daug klausimų, ar restoranas išsilaikys trijų žvaigždių liste. Tai buvo jau senokai, bet tos trys žvaigždės vis dar kabo ant Alain Passard restorano durų, o jo filosofija yra gan paprasta:  “nesvarbu ką aš gaminu, aš visada gaminu tikėdamisis, kad viršuje yra dar viena žvaigždė“. Tiems, kas nežino pasakysiu, kad Michelinas turi tik 3 žvaigždių vertinimo skalę ir ketvirtos gauti nėra įmanoma, bet filosofija sveikintina.

Neturiu ko meluoti, man irgi vis sunkiau valgyti mėsą, o pats gyvo organizmo maistui žudyti apskritai negalėčiau. Daug laiko svarstau ar sugebėčiau gyventi be mėsos, žuvies, kiaušinių ir nors kol kas šią kovą pralaimiu, man visa tai kelia vis mažiau džiaugsmo.

Daržovės yra nuostabios, beproto įvairios, neišsenkančios ir lygiai kaip mėsa gali būti paruoštos visaip.  Viso to pasekoje sekmadienį mūsų vakarienė buvo kepimo inde, į kurį sukrovėme visą daržą

Labai plonai pjaustyti burokėliai, marinuoti su aliejumi, druska ir žaliais pipirais, kepti orkaitėje, kartu sudėta visa česnako galva, kuri tiesiog perpjauta per pusę.

 

 

 

Apvirtos šparaginės pupelės, užkeptos orkaitėje su džiuvesėliais ir kietuoju sūriu (galima dar dėti mėgstamo minkšto sūrio, pvz.: mocarelos

 

 

 

 

 

 

 

Kukurūzo burbuolė, lengvai pamarinuota raudonuose pipiruose ir burokėlių sultyse. kepta ant griliaus.

Morkos, paprikos, čili pipiras ir svogūnai tiesiog – su druska ir aliejumi pašauti ant griliaus.

Šalia grilyje iškeptas šaldytas Mantinga batonas su česnaku.

Viskas buvo valgoma su Tadziki ir žolelių padažais.

Ryte visi daržovių likučiai dar suėjo su bolivinėmis balandomis ir buvo valgomi pietums.

Patarti ar aprašyti receptų, čia net nėra ko. Viskas ko jums reikia, tai tiesiog nueiti į turgų ar į daržą (dar geriau), prisipirkti daržovių ir pasidžiaugti kol, jos šviežios, pagardinant jas gerais pipirais, druska, aliejumi ir kepti ant griliaus.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s