Vištienos burgeris su avokado padažu / Chicken burger with avocado

Spėju, kad burgerių tema pas jus taip pat pakankamai išsemta ir nusibodus, bet juos beveik visada skanu valgyti. Kur be nueisi, ar tai grill baras, ar itališkas, ar eilinis pub’as tikrai meniu didžiuosis ypatinguoju burgeriu. Na, jų tikrai gali rasti ir pasigaminti išskirtinai ypatingų, naudojant įdomų netikėtą padažą (pvz. figų džemą), naminius o ne pirktinius priedus (pvz. džiovintų svogūnų gabalėlius), šviežiai keptas sviestu kvepiančias bandeles – čia jau jūsų skoniui nuspręsti, kas labiausiai žadina apetitą jūsų smegeninėje.

Nepostringausim apie burgerių kainas ir kokybę, nes čia taptų neišsenkanti diskusija, bet kaip ir visą kitą namuose pasigaminti tokį pat (dažnai net geresnį) patiekalą galite per pus pigiau, o jei gaminsite didelei gaujai – dar ir daugiau.

Mūsų racione burgeriai būna visokiausiai – mėsiški, žuviški, vegetariški ir panašiai, o praėjusį savaitgalį mūsų griliuje čirškė vištienos paplotėlis. Priedai nebuvo mandri, bet pasirinkom prinokusį avokadą ir gaiviai rūgščią žaliąją citriną – tad sočiai, bet skoniu lengvai pasitinkam paukštienos burgerį.

Vištienos burgeriams paruošti reikės (4 vnt.):

  • 500 g maltos vištienos (pvz. šlaunelių mėsos)
  • 1/2 nedidelės raudonosios paprikos
  • 2 v.š. džiūvėsėlių
  • druskos, maltų pipirų
  • pagal skonį: maltų žaliųjų pipirų, aitriosios paprikos
  • bandelių burgeriams
  • padažui: prinokusio avokodo, žaliosios citrinos, šviežių petražolių ar kalendros

Pirmiausia maltą vištieną pagardinau druska, juodaisiais pipirais, žiupsneliu trintų žaliųjų pipirų ir atriosios paprikos, sudėjau smulkiai kubeliais pjaustytą papriką ir viską išmaišiau (jei masė pasirodys minkšta, įdėkite keletą šaukštų džiūvėsėlių).

Iš gautos masės suformavau 4 vienodo dydžio paplotėlius ir aptepus aliejumi kepėme ant gerai įkaitusio griliaus.

Padažui: sutriniau avokadą, įspaudžiau žaliosios citrinos sulčių, pagardinau druska ir juodaisiais pipirais, įpjausčiau šviežių petražolių (kalendros, jei mėgstate, tiks idealiai).

Bebaigiant kepti vištienai, bandelę pašildėme, užtepėm trinto avokado padažo, uždėjom paplotėlį ir užbarstėme gražgrasčių.

 

Recipe in English. Chicken burger with avocado (4 burgers):

  • 500 g minced chicken (we used minced chicken thigh meat)
  • 1/2 red paprika
  • 2 tbsp. breadcrumbs
  • salt, black pepper
  • according to the taste: grounded green peppers, chili powder
  • 4 burger buns
  • for sauce: ripe avocado, juice of lime, fresh parsley or coriander

Firstly, garnish minced chicken with salt and pepper, add if you like green pepper, chili, and add in small cubes chopped red paprika. If mass looks too soft, add few tbsp. breadcrumbs. Mix everything well and form 4 burgers.

Spread some olive oil in both sides and grill on hot grill.

For sauce: mash avocado with salt, pepper, add chopped fresh parsley of coriander and squeeze lime juice.

In the end warm up burger buns, spread some avocado sauce on it, put chicken and enjoy.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s