Grill vištiena

Taip taip, grill sezonas jau prasidėjo ir nustebinti save bei kitus naujais skoniais tampa vis sunkiau. Pas mus grilius karaliauja terasoje jau nuo pirmųjų saulės ir šilumos spindulių, spėjom pakartoti praeitų metų hitus – keptą vilkešerį, paprastąjį jautienos burgerį ir panašiai. Pagalvojom, kad paprasčiausios vištienos krūtinėlės neesame kepę lauke ant griliaus, vis ji pas mus atsiduria grill keptuvėje, o po to keliauja į salotas, dažniausiai cezario.

Keletas rimtų patarimų Jums dėl kepimo griliuje:

  1. Jei tik įmanoma, nepirkite iškart paruoštų grill kepimui mėsų. Nesakau, kad jos gausis neskanios, anaiptol – jos tikrai ryškaus skonio, bet pažiūrėję į marinato sudėtį, nustebsite, nes nerasite suprantamų ingridientų (kalbu apie visus nenatūralius priedus).
  2. Naudokite griliuje kokybiškesnę kaitrą (daugiau kaitros duodančias anglis ar malkas). Sunaudoję mažiau, galėsite iškepti greičiau – mes jau ne kartą pasimokėme ir perkame anglių pakuotę, ant kurios puikuojasi užrašas “restaurant“.
  3. Laiku baikite kepti. Neperkepinkite ir nesusvilinkite. Grilius kaip keptuvė – palikti vieno negalima, todėl mėgaukitės buvimu šalia, stebėkite, ar neatsirado ugnis ir jūsų kepamasis nepradėjo degti. Svarbu, kad mėsa bei žuvis neperkeptų, būtų iškepusi, sultinga, o neperdžiūvusi, tiesiog karts nuo karto tikrinkite iškepimo lygį.

Na, o šiam kartui, susimeistraukite dubenį šviežių daržovių (įvairiausios salotos, ridikėliai, laiškiniai svogūnai, petražolės, krapai ir visa kita, ką mėgstate) ir pakepkite vištienos krūtinėlę, kuri bus apskrudus išorėje, o minkšta ir sultinga viduje.

Vištienos marinatui reikės:

  • tyro alyvuogių aliejaus
  • 1/2 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. kario miltelių
  • 1 a.š. saldžiosos paprikos miltelių
  • poros žiupsnių druskos

Visus prieskonius sumaišykite su aliejumi ir gerai įtrinkite visą vištienos krūtinėlę, palikite pasimarinuoti bent 2 valandoms. Kepkite ant įkaitinto griliaus apie 10 minučių (priklausomai nuo vištienos krūtinėlės storio). Prieš supjaustant palikite kelias minutes pastovėti.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s