Varškės ir kokosų pyragas / Curd and coconut pie

Aš labai mėgstu įvairius varškės pyragus, ne tik tuos cheese cake’us, bet tuos įprastos mums varškės pyragus, kur gausu purios, drėgnos varškės, deja, nė vieno panašaus nebuvau pagaminus, kai po paragavimo sakai, kad čia tas, apie kurį galvoji, kai užsinori varškės pyrago.

Kokią savaitę ieškojau man kažkuo įdomaus varškės pyrago recepto ir visai netikėtai radau lietuviškame popsiškame puslapyje moterims,  nors pripažinsiu ten deda tikrai plačios auditorijos išbandytus receptus, tad tikėtina, kad jis buvo vertas ten pakliūti, todėl jį gaminau Mamos dienos proga.

Kada ir jums kils noras paskanauti varškės pyrago, siūlau pasiraitoti rankoves ir per pusvalanduką paruošti kepimui pyragą.

Varškės pyragui reikės (23 cm skresmens kepimo indui – 12-15 asmenų):

Pyrago pagrindui:

  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinio trynio
  • žiupsnio druskos

Sviestą išsukau su cukrumi ir kiaušinio tryniu (kad būtų greičiau, galima naudoti virtuvinį trintuvą), įbėriau žiupsnį druskos ir įsijojau miltus. Pradžioje su šakute, vėliau rankomis suminkiau tešlą iki vientisos masės ir įvyniojus į maistinę plėvelę, palikau šaldytuve apie 30 minučių.

Pyrago varškės įdarui:

  • 600 g varškės (9% riebumo)
  • 3 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 50 g kokoso drožlių
  • žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

Varškę gerai pertriniau elektriniu trintuvu, sudėjau atkirai kiaušinius suplaktus su cukrumi, subėriau kokoso drožles ir įtarkavau šiek tiek muskato riešuto.

Pyrago viršui:

  • 70 g sviesto
  • 100 g kokoso drožlių
  • 1 v.š. rudojo cukraus

Kepimo skardą gerai patepus sviestu, išklojau tešlą, kadangi ji pakankamai minkšta iškočioti nepavyks, tad paskirsčius dalimis kepimo skardoje rankomis suformavau pyrago dugną, supyliau varškės masę, o ant viršaus suformavau iš sutrinto sviesto ir kokoso drožlių bei cukraus trupinukus.

Kepiau orkaitėje, įkaitintoje apie 185 laipsnių apie 40 minučių uždengus foliją, po to dar apie 10 minučių, kad apskrustų viršus.

Valgyti tik visiškai atvėsintą.

 

Recipe in English.

Curd and coconut pie (for 12-15 persons):

Pie base:

  • 100 g butter
  • 150 g flour
  • 50 g sugar
  • 1 egg yolk
  • pinch of salt

In food processor blend butter and egg yolk, sugar, pour pinch of salt and sift in flour, knead dough until smooth. Wrap dough in plastic wrap and leave in fridge for 30 minutes.

Pie filling:

  • 600 g curd
  • 3 eggs
  • 80 g sugar
  • 50 g coconut shavings
  • pinch of  grated nutmeg

Mix together eggs and sugar, pour on curd and blend in in food processor,  put coconut shavings and grated nutmeg mix everything well.

Pie top:

  • 70 g butter
  • 100 g coconut shavings
  • 1 tbsp brown sugar

From soft butter, brown sugar and coconut shavings make crumbs.

In 23 cm baking tray make pie base from dough (remember that dough is soft, so it is impossible to roll it up), pour curd mass and put crumbs for pie topping.

Cover pie with foil and bake in 185 Celsius oven for 40 minutes, then remove the foil and bake 10 minutes more.

Leave to cool and decorate before eating with blueberry.

 

Reklama

Vienas komentaras apie “Varškės ir kokosų pyragas / Curd and coconut pie

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s