Špinatų kofta su raudonuoju kariu / Spinach kofta with red curry

Nors valgyti  mėsos nesu visai atsisakiusi, bet man būna laikotarpių, kad apie mėsos patiekalus galvoti net nesinori, tuomet pradedi ieškoti visokiausių naujai negamintų nemėsiškų patiekalų. Visai neseniai pietų metu iš draugės lėkštės paragavau špinatų kamuoliuką, kuris buvo iš išorės traškus, o viduje sultingas. Na, turbūt esate matę ar ragavę kažką panašaus indų restoranuose, kur meniu tai vadinasi Kofta.

Kofta – tai maltos mėsos patiekalas (bet gaminama ir iš žuvies ar daržovių), dažniausiai gaminami apvalūs lyg kamuoliukai, kur mėsa maišoma su įvairiais priedais (ryžiais, kitomis kruopomis) mėgstami Indijoje, Azijos dalyje, Balkanų šalyse. Na, o kitaip tariant, jei mėgstate patiekalus iš maltos mėsos, tai tikrai nenusivilsite paragavę ir šio, bet kaip minėjau mėsos šiandien nebus.

Be abejonės vieni mėsos ar daržovių kofta nevalgomi, todėl teks pasiruošti vienokį ar kitokį padažą. Man norėjosi pomidorų, stalčiuje turėta raudonojo kario pasta pasufleravo, kas tai bus. Paruošti tikrą raudonajį karį – užtruksite, bet jei turite laiko, visą instrukciją rasite čia, na, o jei norisi greitesnio varianto, tiesiog įsigykite kario pastą ir ją beliks sumaišyti su konservuotų pomidorų skardine, šlakeliu vandens, pakaitinti ir gausite puikų karį.

Špinatų kofta paruošti reikės:

  • 1 puodelio smulkintų špinatų (šviežių ar šaldytų)
  • saujelės šviežios kalendros
  • 1 mažo raudonojo svogūno
  • 4 šaukštų žirnių ar avinžirnių miltų
  • druskos, pipirų

Kad būtų greičiau, naudokite virtuvinį trintuvą ar kombainą, sumeskite raudonąjį svogūną, špinatus, kalendrą, sutrinkite, įmaišykite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Masė gausis gana skystoka, bet bandykite suformuoti rutuliukus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus ir paruduos. Galima gruzdinti ir gruzdintuvėje, bet aš kepiau keptuvėje su didesniu kiekiu aliejaus, nusausinau ant popierinio virtuvinio rankšluosčio.

Lėkštėje: įpilkite kelis didelius šaukštus raudonojo kario, įdėkite keptus špinatų rutuliukus pabarstykite šviežios kalendros lapeliais ir pagardinkite natūraliu jogurtu.

Recipe in English.

Spinach kofta with red curry

Spinach kofta:

  • 1 cup chopped spinach (fresh or frozen)
  • handful fresh coriander
  • 1 little red onion
  • 4 tbsp pea or chickpea flour
  • salt and pepper

With food processor blend onion, spinach, coriander, add pea flour, salt and pepper.

Preheat pan with oil for frying, form with hands balls from mass and bake until brown and crispy. You can fry kofta in fryer.

For red curry:

  • red curry paste
  • 1 can of tomato
  • fresh coriander

For quicker version, in saucepan pour tomato can and red curry paste, splash of water, mix everything well and simmer.

In plate: pour 3 big spoons of red curry, put some spinach kofta balls, garnish with fresh coriander and Greek yogurt

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s