Jautienos žandas 2 viename / Beef cheeks 2 in 1

Jei dar neteko ragauti patiekalų su jaučio žandu, tai siūlau nedelsiant tą padaryti, nes man tai skaniausia jautienos dalis. Pirmą sykį paragavus jaučio žando supratau, kad tai yra taip tobula, kad šalia tokios mėsos atrodo nereikia jokių priedų, garnyrų ar dar ko, nes pats jos paruošimo būdas suteikia tobulą skonį. Gal man pasisekė, nes pirmieji ragauti jaučio žando patiekalai buvo ruošti tikrai profesionalių virtuvės šefų, tad nesitikėjau, kad mūsų virtuvėje šis patiekalas gali gimti irgi toks puikus, tad ilgą laiką nedrįsau to ruošti. Betgi čia kaip visada – atrodo tai, kas ruošiama restoranuose mums neįgyvendinama namuose – dažniausiai būna mitas.

Priminsiu, kad įprastose parduotuvėse jautienos žando nerasite, mano mėgstamas gurmaniškos mėsos turgelio skyrius šią mėsą pavadinę galvijų galvų mėsa, tad specializuotose parduotuvėse tikrai rasite šios ypatingos mėsos.

Greitai paruošiamus patiekalus mėgstantiems teks nusivilti, nes jaučio žandą paruošti tinkamai tikrai užtruksit 3-4 valandas. Bet lėto kepimo principas ir yra tai, kad paprastai ir greitai paruoši kepimui ir lėtai bei ilgai kepi.

Na, o su kuo jį valgyti? su viskuo ir bet kuo, puikiai tinka su bulvių koše, makaronais, ar kaip įvairių sumuštinių įdaras. Mes išsikepę jautienos žandą pietums valgėme su bulvių koše, o kitos dienos pietums – burgeris su jautienos žandu.

Jaučio žandui paruošti reikės (4 asmenims):

  • 600 g jautienos žando
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 lauro lapo
  • 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 taurės raudono vyno
  • 1/2 puodelio sultinio
  • druskos, pipirų

Pirmiausia įkaitinau orkaitę iki 150 laipsnių kaitros.

Tuomet jautienos žandus, apibarsčius druska ir juodaisiais pipirais, pakepinau karštoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės apskrudo. Išėmus mėsą, toje pačioje keptuvėje pakepinau stambiai supjaustytą svogūną, sutraiškytą česnaką.

Į karščiui atsparų indą sudėjau pakepintus svogūnus, jautieną, užpyliau konservuotais pomidorais, vynu, sultiniu, įmečiau lauro lapą ir orkaitėje kepiau 3 valandas, kol mėsa tapo minkšta.

 

Nr. 1 Jaučio žandas su bulvių koše. Paruoštą jaučio žandą serviruokite lėkštėje su ką tik paruošta bulvių koše, užpilkite padažo, kuriame kepė mėsa ir užbarstykite šviežių petražolių.

Nr. 2 Sumuštinis su jaučio žandu. Brioche bandelės abi puses patepkite sviestu ir pakepinkite keptuvėje, kad apskrustų, pridėkite jaučio žando karštos mėsos sumaišytos su padažu, kuriame kepė mėsa, įdėkite šiek tiek pjaustytų marinuotų paprikų ir skanaukite.

Recipe in English. Beef cheeks 2 in 1

Beef cheeks (for 4 persons):

  • 600 g beef cheeks
  • 1 canned tomatoes
  • 1 glass of red wine
  • 1/2 cup of broth
  • 2 onions
  • 3 cloves of garlic
  • 1 bay leaf
  • salt and pepper

Firstly, preheat oven 150 Celsius and prepare meat: season beef cheeks with salt and pepper and bake in pan with splash of olive oil both sides for few minutes. Take a side.

Secondly, cut onions in large pieces and bake in the same pan, crush in garlic.

Finally, prepare ovenproof dish with cover, put in baked onions, meat, pour, tomatoes, wine, broth and cover, put in oven for 3-4 hours.

Bake until the meat is soft and pulled.

You can taste beef cheeks in a lot of ways, we are suggesting to try:

No 1. Beef cheeks with mash potato. Serve beef cheeks with mash potatoes and lay some wine sauce, where meat was baking, garnish with chopped fresh parsley.

No 2. Burger with beef cheeks. Take brioche buns, spread butter on both sides and bake in pan, until crispy, put beef cheeks, some marinated pepper and eat till warm.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s