Bulvių ir grybų blynai / Potato and mushrooms pancakes

Tokie virtų bulvių blynai man primena vaikystę, mano močiutė labai mėgdavo panašius mums ruošti pietums, todėl tik pamačius šį receptą negalėjau jo nepadaryti. Turbūt tokių nuo vaikystės taip ir nebuvau valgius. Tai atrodo taip paprasta ir gan įprasta bulvių tautos mylėtojams, bet matyt man buvo tai pabodę, o šie atgimę mano keptuvėje maloniai sugulė lėkštėje ant mūsų stalo.

Primenu, kad tai dar vienas patiekalas nevalgantiems mėsos, nors įdarą galite pasirinkti kokį tik norite, padaryti jį net mėsišką ar su varškę ir virtomis morkomis (kaip darydavo mano močiutė).

Nors močiutė bulves virdavo su lupynomis ir tai užtrukdavo dvigubai ilgiau, išvirti visą didelę bulvę, atvėsinti, nulupti, sugrūsti ir pan., aš siūlau bulves nuskusti, supjaustyti griežinėliais ir taip išvirti per 4-6 minutes. Jei jau ir jums pradėjo tįsti seilės, šaltą vakarą ar dieną šie blynai tikrai prikimš sočiai pilvus.

potato-pancakes

Bulvių ir grybų blynams paruošti reikės (6 blynai):

  • 5 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 lauro lapo
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 150 g grybų
  • šviežių krapų, petražolių
  • 3-4 šaukštų miltų
  • aliejaus kepimui

Bulves nulupau, supjausčiau griežinėliais ir įmečiau į verdantį, pasūdytą vandenį su lauro lapu. Kol bulvės virė, ruošiau grybų įdarą: naudojau pievagrybius, bet labiau tiktų miško grybai, aliejuje paskrudinau smulkiai pjaustytą svogūną, sudėjau susmulkintus grybus, pakepinau, kol tapo minkšti ir nugaravo skystis, pagardinau šviežiais krapais ir petražolėmis.

Kai bulvės tapo minkštos, sutryniau grūstuvu, leidau truputį atvėsti, įbėriau kelis šaukštus miltų, gerai išmaišiau. Iš gautos lipnios masės formavau blynelius, į vidų įdėdama grybų įdarą, suformavau 6-7 cm skersmens ir 1-1,5 cm aukščio 6 blynus.

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepiau iš abiejų pusių po porą minučių.

Valgėme su varškės ir  natūrialiu jogurtu padažu.

potato-pancakes1

Recipe in English.

Potato and mushrooms pancakes (6 pancakes):

  • 5 middle size potatoes
  • 1 bay leaf
  • 1/2 red onion
  • 150 grams mushrooms
  • fresh dill and parsley
  • 3-4 tbsp flour
  • oil for frying

Peel potatoes, cut in pieces and boil in salty water, add bay leaf. While potatoes is boiling, prepare mushroom filling: chop in small pieces onion, fry with oil in pan, add chopped mushrooms, fry till liquid evoporates, season with chopped fresh parsley and dill.

Mash cooked potatoes, add flour and mix everything well.

Prepare from potatoes mass 6 about 6-7 centimeter diameter and 1-1,5 centimeter height pancakes with 1 tbsp. mushrooms filling.

Fry in pan with some oil about few minutes both sides.

Serve with curd and Greek yogurt sauce and decorate with mushrooms.

 

Reklama

Vienas komentaras apie “Bulvių ir grybų blynai / Potato and mushrooms pancakes

  1. Bulves reikia virti su lupenom, kaip mociute darydavo, skonis kitas:) Galima is vakaro issivirti, o kita diena tokius “kakorus“ daryt:) O siaip, turetu buti riebu ir labai skanu:)

    Paspaudė "Patinka": 1 person

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s