Porų ir bulvių sriuba / Potato and leek soup

Visi turbūt žino posakį išvirti sriubą iš kirvio, mūsų virtuvėje ši sriuba taip ir gimė, nes išėjus į parduotuvę ieškoti sriubai daržovių, niekaip negalėjau išsirinkti: brokolis, žiedinis kopūstas, burokėliai.. ir staiga prieš akis pasirodė porai. Taip, tai šis ropinis svogūno ir česnako giminaitis, kuriam dažnai nerandu vietos savo patiekaluose apšvietė, kad porai su bulvėmis ir pelėsiniu sūriu bus kaip tik tai, kas nėra atsibodę sriuboje.

Paragavus šios sriubos gali tikrai kilti klausimas iš ko ji pagaminta? bet ar taip svarbu, kai jai paruošti užtruksime apie 20 minučių, o skonis nustebins valgytojus. Tad, jei jūs irgi nežinote kur dėti porus, siūlau juos sumesti į sriubą.

bulviu-ir-lesiu-sriuba1

Sriubai paruošti reikės (2-3 asmenims):

  • 3 didelių bulvių
  • 1 didelio poro
  • 1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno
  • 50 gr. sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • šviežių petražolių
  • ruginės duonos

Pirmiausia nulupau ir supjausčiau griežinėliais bulvės, užviriau sultinį (jei turite naminio –  bus tobulai, jei ne – naudokite pirktinį). Įmečiau bulves, lauro lapą, žiupsnį druskos.

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinau apie 4 minutes smulkiai pjaustytą svogūną ir griežinėliais supjaustytą porą.

Kada bulves tapo minkštos (maždaug po 5-7 minučių), jas šiek tiek sugrūdau su rankiniu grūstuvu, tada sudėjau pakepintą svogūną su porais. Viriau kokias 5 minutes, pabaigai sudėjau sutrupintą pelėsinį sūrį bei smulkintas petražoles.

Patiekiau kartu su ruginės duonos krutonais ir pabarsčiau sūrio trupiniais.

bulviu-ir-lesiu-sriuba

Recipe in english.

Potato and leek soup (for 2-3 persons):

  • 3 big potatoes
  • 1 big leek
  • 1 average size red onion
  • 50 grams blue cheese
  • fresh parsley
  • rye bread

Firstly, peel and cut into slices potatoes, boil the broth (if you have homemade broth – use it, if not – use purchased in store), put potatoes in broth, put a pinch of salt, one bay leaf and boil for 5-7 minutes.

While the potatoes is boiling, cut in small peaces red onion and leek into slices fry in pan with some olive oil.

When potatoes become soft, crush with pestle, pour onion and leek and boil for more 5 minutes. Then put cutted in slices blue cheese and handful chopped fresh parsley.

Serve with rye bread crutons and blue cheese crumb.

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s