Traškūs vištienos sparneliai / Crispy chicken wings in oven

Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie nori traškios vištienos ir kartu žiauriai tingi ją graibyti iš verdančio aliejaus, ir dar kadangi pirmas metų mėnuo jau į pabaigą, o mes vis dar stengiamės save “apgaudinėti“, tai šis receptas galėtų būti su dideliu užrašu LOW FAT, bet asmeniškai mums tai nėra svarbu, mes iš tų, kurie neskaičiuoja.

Taigi, kam norisi savo vakarą paversti KFC restoranėliu, įkaitinkite orkaitę ir prisipirkite vištienos sparnų. Būtų puiki, jeigu jūsų orkaitė turėtų Grill rėžimą, tikiu, kad pas tuos, kurie žino, kur namie yra orkaitė, rasis ir ta funkcija.

Kadangi lietingas savaitgalis ant nosies, tai laiko atsiras susitepti rankeles skaniai traškia vištiena.

Vištienos prisimarinuojame tiek, kiek sugebėsime suvalgyti, o mes skaičiuojame apie 300 gramus žmogui. Siūlom įsigyti vištienos sparnelių tik viduriniąją dalį, taip patogiausiai galėsite apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti tolygiai.

chicken-wings3

Traškiems vištienos sparneliams paruošti reikės (2-3 žmonėms):

  • 600-700 g vištienos sparnelių viduriniųjų dalių
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 3 v.š. sojos padažo
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. raudonėlio
  • 1 a.š. cukraus pudros
  • druskos ir pipirų
  • 1 puodelio džiūvėsėlių (mes darėm iš sudžiuvusios čiabatos)
  • Padažo: kinietiško saldžiarūgaštrio  padažo, hoisin padažo, naminio majonezo.

Pirmiausiai užsimaišom marinatą: išspaudžiam česnako skilteles, citriną, sudedam raudonėlį,  sojos padažą, cukraus pudrą, druską ir pipirus. Marinate palaikome tiek laiko, kiek turėsime (bent 2 valandas), aišku kuo ilgiau, tuo geriau. Be abejo galite pridėti pagal savo skonį to, ko tik norite – kario, rūkytos paprikos miltelių, aštrios paprikos miltelių, žolelių ar pan.

Kai susiruošite kepti, įkaitinkite orkaitę iki ~ 200 laipsnių ir visus vištienos gabaliukus apliekite trupučiu saldžiarūgaštriu kinietišku padažu. Kiekvieną gabaliuką gražiai apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame ant aliejumi pateptos folija išklotos kepimo skardos (galite ir ant grotelių, tik apačioje padėkite skardą, kad į ją kristų džiūvėsėlių trupiniai).
Kepsime apie 20-25 minutes. Viduryje kepimo galite apversti visus gabaliukus, o likus 5 minutėms orkaitėje įjunkite grill rėžimą, tik stebėkite, nes džiūvėsėliai akimirksniu pradės svilti.
Aišku, tai nebus taip dailiai apskrudę vištienos sparneliai kaip aliejuje, bet tam, kas nenori išpilti litro aliejaus vien dėl deep fried chicken toks dalykas tikrai patiks.
Mes siūlome skanauti su trim skirtingais padažais: saldžiarūgščiai aštrus padažas, naminis majonezas pagardintas kariu ir hoisin padažas.

chicken-wings2

Recipe in english. 

Crispy chicken wings in oven (for 2-3 people)

  • 600-700 g chicken wings (only the middle part of wings)
  • 3-4 garlic cloves
  • 3 tbsp. soy sauce
  • 2 tbsp. lemon juice
  • 1 tsp. oregano
  • 1 tsp. sugar powder
  • salt and pepper
  • 1 cup bread crumbs
  • Sauce: Chinese sweet and sour sauce, hoisin sauce, homemade mayonnaise

Firstly make marinate: mix smashed garlic cloves, lemon juice, oregano, soy sauce, sugar powder, salt and pepper. Rub in the wings and marinate for minimum 2 hours or overnight.

Preheat oven 200 Celsius and pour some Chinese sour and sweet sauce on wings, then roll each wing in bread crumbs and put on foil in baking tray (don’t forget to spread some oil on foil. Bake for 20-25 minutes, turn grill function in oven for last 5 minutes. Be careful, bread crumbs can burn quickly.

Serve with 3 different sauces: homemade mayonnaise mixed with curry powder, hoisin sauce and Chinese sweet and sour sauce

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s