Kepti portobelo grybai

Turbūt nebus tokių, kurie būtų neragavę pievagrybių: tiesiog žalių salotose, keptų sumuštiniuose, troškiniuose ar padaže prie kažko. Mes pripratę prie mažų baltų pievagrybių, o štai, kad yra beveik tokie patys tik rudi ir didesne grybo kepure, manau neužkliuvo už akių didesniuose prekybos centruose. Ir ką su jais veikti, o gi tą patį ką ir su mažesniaisiais pievagrybiais. Kadangi šis grybas turi daugiau “mėsos”, todėl jį valgyti mieliau nesmulkinant ir pasigaminti gerą užkandį ar priedą prie pagrindinio patiekalo.

O kad ir grybų sezonas kaip ir senokai prasidėjęs, tačiau mūsų grybų paieškos miškuose visiškai beprasmės (paskutinis laimikis buvo dvi voveraitės ir du šilbaravykiai), todėl siūlom išbandyti ir tokius grybus.

portobelo-grybai

Keptiems grybams reikės:  

  • šviežių portobelo grybų
  • šviežių petražolių ar špinatų
  • įvairių sūrių: pelėsinio, varškės sūrelio, kietojo sūrio, mocarelos ir pan.

Pirmiausia grybus gerai nuvaliau, nupjoviau kotukus visai prie kepurės, patepiau kepures aliejumi ir pridėjau įdaro, kurį pagaminau sumaišius smulkintus įvairius sūrius (pelėsinį sūrį su philadelphia varškės sūriu ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu), įbėriau smulkint petražolių (puikiai tinka ir smulkinti špinatai), galima pagardinti įspaudžiant česnako skiltelę.

Taip įdarytus grybus pašaunu į orkaitę, įkaitiną iki 200 laipsnių kaitros ir kepu apie 15 minučių.

Iškeptus apibarsčiau smulkintu čili pipiru ir pakepintais cukinijos griežinėliais.

portobelo-grybai1

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s