Jautienos antrekotas grilyje

Kai griliaus sezonas toks palyginamai trumpas, tai išbandyti dar negrilintų dalykų gali ir nesuspėti, o kai pati kepsninė po langais “bado“ tau akis, nori ar nenori turi sugalvoti ką iškepti kažką naujo sau.

Jau kuris laikas norisi iškepti visą šmotą jautienos, ne šiaip steiką, o jautienos antrekotą. Šis prancūziškos kilmės žodis skamba gan prabangiai, nors iš tiesų tai mėsos gabalas išpjautas iš nugarinės ties šonkauliais.

Jautienos dažnai nereikia gardinti per daug prieskonių, nes pati mėsa yra tiek skani, kad jai užtenka tik druskos ir juodųjų pipirų, o šis išbandytas receptas atrodo pasiteisino ne tik mums, bet ir svečiams, kurie jo ragavo.

jautienos antrekotas1

Jautienos antrekoto grilyje kepti reikės (4 asmenims):

  • 3 gabalėlių jautienos antrekoto su kaulu
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a.š. džiovintų rozmarinų
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 š. sojų padažo
  • 1/2 a.š. rudojo cukraus
  • 1 š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio druskos ir juodųjų pipirų

Visus prieskonius sugrūdau grūstuvėje, įpyliau aliejaus bei sojos padažo ir jautienos gabalėlius gerai įtryniau prieskonių mišiniu, uždengiau maistine plėvele ir šaldytuve palikau pasimarinuoti apie 5 valandas.

jautienos antrekotasGrilyje kepėme apie 10-12 minučių (priklausomai nuo mėsos gabalo storio). Tik nuėmus nuo ugnies leiskite kelias minutes mėsai “atsipūsti“ ir tuomet skanaukite su keptomis daržovėmis (paprikomis, cukinijomis ir pan.)

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s