18 vieta. Iranietiškas kebabas

50tuko 18 vietą garbingai palaiko Iranietiškas tradicinis patiekalas – kabob ar kabab, o lietuviškai tiesiog kebabas. Ir negalvokit, kad čia bus jūsų įprastas kebabas lavaše, ne – tai  maltos mėsos iešmas, keptas grilyje ir valgomas su ryžiais ar keptomis daržovėmis (pomidorais, paprikomis).

Šis patiekalas tikras tradicinės iraniečių virtuvės pavyzdys –  gausu žolelių, neapsieinama be svogūno, o kebabo priedas ryžiai – gardinami šafranu.

Ir jei atsidariusio griliaus sezone dar nebandėte kepti maltos mėsos – tai šį variantą siūlome išbandyti. Skonis tikrai artimas ir suprantamas, o jei nepatinka valgyti mėsos su ryžiais, kuo puikiausiai galite iškeptą mėsą į įsukti ir į lavašą.

Šį kartą kepant iranietišką kebabą negardinome jo vienu iš persiškos virtuvės prieskoniu žagreniu (sumac), bet jo tikrai galima rasti rytietiškų produktų parduotuvėse.

kebab

Mėsai paruošti reikės (6 iešmai):

  • 500 gr. maltos jautienos
  • 1 vidutinio dydžio  svogūno
  • sauja džiuvesėlių
  • 1/2 a.š. malto kumino
  • 1/2 a.š. maltos kalendros
  • 1/2 a.š. kario
  • saujalės šviežių mėtų
  • druskos ir grūstų juodųjų pipirų

Jautiena gerai išmaišiau su smulkiai sutarkuotu ir nusunktu svogūnu, tada įmaišiau smulkintą šviežią mėtą, sudėjau visus prieskonius ir minkiau viską tarsi tešlą, tol kol mėsa gavosi beveik vientisa ir tapo labai lipni.

Mėsą palikau pasimarinuoti apie porą valandų šaldytuve ir tuomet lipdžiau ant iešmų.

kebab1

Kepėm grilyje apie 6 minutes.

Valgėme kartu su basmati ryžiais ir gaiviu jogurtiniu padažu.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s