Mini sūrio pyragėliai

Taip jau gavosi, kad mums teko džiaugsmas pagaminti šių mini sūrio pyragėlių apie 40. Tiek gaminti jums tikrai nesiūlome, nes jie labai sotūs, bet pasidalinimas receptu vertas.

Jei jau teko ragauti sūrio pyragą (liaudiškai sakant čyskeikas), tai visi įpratę ji matyti gan didelio skersmens tortą, o va toks šio pyrago pateikimas labiau tiks mėgstantiems individualumą, nes pjaustyti gabaliukais iš bendro pyrago neteks ir dalintis su niekuo nesinorės.

Daug reklamuoti šio deserto neketinam, o mums patiko jis – nes nebuvo per daug saldus, bet išliko gana kreminis, gražiai žiūrėjosi ir buvo sotus – viskas ko reikia kąsneliui deserto.

mini cheesecake1

Sūrio pyragėliams paruošti reikės (12 vnt.):

  • 1 puodelio susmulkintų mėgstamų sausainių
  • 4 šaukštų sviesto
  • žiupsnio muskato riešuto
  • 450 g kreminio sūrelio (pvz. philadelphia)
  • 4 šaukštų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • papuošimui: braškių, šilauogių ar kitų mėgstamų uogų

Pradžiai įkaitinam orkaitę iki 175 laipsnių kaitros.

Tada smulkintus sausainius sumaišėm su tirpintu sviestu, įtarkavom žiupsnelį muskato riešuto ir sudėjom į keksiukų formeles bei popierėlius, gražiai suslėgėm ir kepėm 6 minutes.

Per tą laiką sumaišėm viename dubenyje kiaušinius su cukrumi, kitame – varškės sūrelį su grietine, įspaudėm citrinos sulčių, įlašinom vanilės ekstrakto ir įmaišėm kiaušinius su cukrumi.

Ant truputį atvėsusių sausainių pagrindų sudėjom po porą šaukštų kremo masės ir kepėm 20 minučių.

Iškeptus atvėsinome ir per naktį šaldėme šaldytuve. Kitą rytą mini sūrio pyragėlius papuošėme su braškėmis ir šilauogėmis.

mini cheesecake

 

 

Advertisements

2 komentarai apie “Mini sūrio pyragėliai

  1. Laba diena,
    Du kartus kelpiau situos surio pyragelius. Skonis labai geras, bet tik va kai kepa viskas gerai pakyla jie, o kai istraukiu sukrenta i vidu 😦 ka darau ne taip?

    Patinka

    • Sveiki,
      pyragėliai atvėsus ir atšaldžius tikrai “susitraukia” ir tampa mažesni jei atrodė kepant orkaitėje.
      Jei jums kepant jie labai pakyla ir sutrūkinėja, o ištraukus sukrenta į vidų, pabandykite kepti šiek tiek mažesnėje temperatūroje (160-170 laipsnių)

      Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s