Kaprio salotos su vištiena ir avokadu

Tokios salotos, kaip Cezario, Nicos, Graikinės ar Kaprio visiems matytos ir žinomos (na, gal ne visi prisimins, kaip jos vadinas ir kokia jų sudėtis, bet tikrai jas ragavo) jei ne iš kelionių po Italiją, Graikiją ar Prancūziją, tai bent iš mūsų lietuviškų maitinimo įstaigų, kur šių salotų virtuoziškumas kartais galėtų įžeisti salotų sumanytojus.

Prie šių populiariųjų mūsų blog’e dar nebuvo Kaprio salotų, kurios savo sudėtimi puikiai atstovauja kilmės šalį: raudoni pomidorai, baltas mocarela sūris ir žalias bazilikas – tikrai nesumaišysite ir nepamiršite, jog tai Italija (Kaprio sala).

Tokių paprastų salotų turbūt niekam nereikia “reklamuoti“, todėl mes gaminom vieną iš variantų: Kaprio salotas su vištiena ir avokadu.

caprese

Salotoms reikės (2 asmenims):

  • 1/2 vištienos krūtinėlės
  • 1 avokado
  • 2 saujų mažų raudonų pomidorų
  • mocarela sūrio
  • poros saujų romaninės salotos
  • keletos lapelių baziliko
  • padažui: tyro alyvuogių aliejaus, garstyčių, balzaminio acto

Pirmiausia išvirkite vištieną (gali supjaustyti stambiais gabalėliais – greičiau išvirs).

Tuomet į lėkštes dėliokite salotos lapus, per pusę perpjautus pomidorus, gabalėliais supjaustytą avokadą (nepamirškite apšlakstyti citrinos sultimis, kad nejuoduotų), sumeskite mažus mocarelą sūrio gabalėlius, sudėkite suplėšytus baziliko lapelius.

Išvirusią vištieną supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į salotas. Aš prieš tai ją truputį apkepinau, kad būtų traškesnė išorė (todėl viriau truputį trumpiau).

Padažą paruošiau sumaišius truputį garstyčių su aliejumi ir balzaminiu actu (kiekius dėjau pagal skonį).

caprese1

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s