8 vieta. Tom yum goong tailandietiška sriuba

Kitas pasaulis, kuris suvokiamas nuo pirmo šaukšto sriubos prisilietimo prie jūsų lūpų. Mums, įpratusiems prie skonių nuoseklumo, tai tarsi bomba, kuri sprogsta vis kitokiame amplua. Aštru, rūgštu, saldu – viskas keičiasi kas kelias sekundes ir neleidžia vienam skoniui užsilikti atmintyje.
Tokia sriubos lėkštė – tai tarsi pasaulio pažinimo pamoka, kuri nuo pirmos minutės leidžia suprasti, kad viskas nesibaigia mūsų namų sienomis.
  thailand soup
Turint galimybę pasigaminti tokią sriubą, niekada neabejokite ar verta, jums tai bus kaip wake up call’as, tikiu, kad tokie patiekalai gali įkvėpti pažinti kitas kultūras ir jų maistą.
O mums ruošiant vis daugiau Azijos virtuvės patiekalų, kurie geriausių patiekalų 50tuke užima daugiau nei pusę topų, padeda pažinti kokia spalvinga, įvairiapusė ir pilna skonių virtuvė, negalinti nepavergti paragavusių savo ypatingumu.
 thailand soup1

Sriubai paruošti reikės (2-3 asmenims):

  • 1 litro vištienos sultinio
  • 2 citrinžolės stiebų
  • nykščio dydžio imbiero (jei rasite galangal’o – bus idealu)
  • 2 šaukštai žuvies padažo
  • 1 šaukštas azijietiškos čili pastos
  • 4 lapai žalios citrinos lapų (kaffir lapai)
  • 1 žalios citrinos sulčių
  • 500 g nevirtų krevečių
  • Kuokšto svogūnų laiškų ir šviežios kalendros
  • 1/2 skardinės kokosų pieno (jei norite paruošti balintą sriubą)

Susmulkintą griežinėliais imbierą (arba galangal’ą), perpjautą į kelias dalis citrinžolės stiebus, čili pastą sudėti į vištienos sultinį ir virti apie 15 minučių ant vidutinės ugnies, kad “atsiskleistų” prieskoniai (čia taip pat reiktų žalios citrinos lapų – skaičiau, jų galima rasti sveikų produktų parduotuvėse, mums nepavyko), tuomet sudėkite krevetes ir pavirkite porą minučių, įpilkite žuvies padažo. Išjungę ugnį, suberkite smulkintus svogūno laiškus, kalendrą ir įspauskite žalios citrinos sultis.

Jei norite, kad sriuba būtų švelnesnė ir ne tokia aštri, galite įpilti kokosų pieno pačioje pabaigoje.

thailand soup2Galima valgyti vieną, bet šalia puikiai dera virti basmati ryžiai.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s