Skumbrė su bulvių salotomis

Na, mielieji, tikrų naminių mišrainių mylėtojai turėtų nustebti, kad galima virtų bulvių mišrainę gaminti ir kiek kitaip. Visai netikėtai per maisto kanalą amerikietiškosios Beatos versijos laidą pamatėm virtų bulvių salotas, kurios tokios sočios ir lengvai paruošiamos, kad tikrai vertos pasigaminti mūsų namuose.

O šalia kepta skumbrė atsigulė atsitiktinai, bet viskas labai derėjo: apelsinais kvepianti žuvis ir sočiai gaivios bulvių salotos.

Tad jei pritrūko minčių paprastai, greitai paruošiamai vakarienei (tikrai užtruksite apie pusvalandį), dalinamės šiais receptais su jumis.

Orkaitėje keptai skumbrei reikės:

  • šviežios skumbrės
  • apelsino
  • čili padažo
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • raudonėlio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Išskroskite skumbrės pilvą, gerai nuplaukite, nusausinkite.

Indelyje pasiruoškite marinatą: apelsino sultis sumaišykite su čili padažu, alyvuogių aliejumi, druska, grūstais pipirais, raudonėliu ir gerai ištrinkite žuvį iš visų pusių, į pilvą įdėkite porą griežinėlių apelsinų (jei neskubate, taip pamarinuotą žuvį galima palaikyti porą valandų)

skumbre_

Žuvį sudėkite į skardą ant ištiestos folijos, jei liko paruošto marinato, apliekite žuvis ir kepkite apie 12-15 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio. Patikrinti ar žuvis iškepė, žiūrėkite prie kaulo, ar nebeliko kraujo ir nuo kaulo žuvis puikiai atlimpa ir lūžta.

Bulvių salotoms paruošti reikės (2-3 asmenims):

  • 5 vidutinių virtų su lupenomis bulvių
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 5 marinuotų nedidelių agurkėlių
  • šviežių petražolių
  • Padažui: natūralaus jogurto, garstyčių, čili pipiro, citrinos sulčių

Pasiruoškite padažą: porą šaukštų natūralaus jogurto sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu garstyčių, įdėkite susmilkinto čili pipiro, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Supjaustę marinuotus agurkėlius, sumeskite į padažą.

Išvirtas su lupenomis bulvėmis, atvėsinkite ir nulupus supjaustykite griežinėliais (jei bulvės šviežios, galima nelupti), taip pat sudėkite į padažą.

Pabaigai sumeskite griežinėliais supjaustytą svogūną ir susmulkintas petražoles, pagardinkite druska ir grūstais pipirais. Viską išmaišykite.

skumbre bulviu salotos_

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s