Makaronai carbonara

Šis receptas yra tai, dėl ko aš gaminu. Toks subtilus paprastumas, kai vos keli paprasti ingridientai suplakti į vieną bendrą katilą gali nustebinti tavo gomurį kaip brangiausiam restorane.

Aš kuklus žmogus, bet šie makaronai buvo skaniausi valgyti mano gyvenime, tiesa, carbonara namuose gaminome ne pirmą kartą, bet šis buvo kaip šūvis iš lanko tiesiai į viduriuką iš kokių 500 metrų.

Būtent tai ir yra mano pašaukimas – skiepyti mintis jums, kad namuose per kelias minutes kiekvienas galite pasigaminti skanaus ir gero maisto, o jeigu dar eilės prie šaldytų koldūnų ir pagaminto prekybos centrų maisto pradės mažėti, dievaži, širdis džiaugsis dar labiau.

O kad nebūtų taip nuobodu, šį kartą makaronus carbonara valgėme su keptais briuselio kopūstais.

carbonara1

Carbonarai pagaminti reikės (2-3 asmenims):

  • saujos gabalėliais pjaustytos šviežios šonines
  • 20 g rūkytų lašinukų
  • 2 kiaušinių
  • kietojo sūrio
  • druskos, pipirų
  • makaronų

carbonaraDalį šoninės plonai pjaustytų juostelių (3 juosteles) suskrudinome orkaitėje iki traškumo. Kitą dalį šviežios šoninės ir rūkytų lašinukų supjaustėme nedideliais gabalėliais ir kepinome keptuvėje, kol išsiskyrė riebalai ir gabalėliai gražiai apskrudo.

Kol skrunda keptuvėje šoninė, galima pradėti virti makaronus.

Tada, atskirame inde suplakame kiaušinius ir smulkiai įtarkuojame gerą saują kietojo sūrio, įberiame druskos ir pipirų, gerai viską sumaišome.

Kai makaronai išvirė, į šiek tiek atvėsusią kepintą šoninę keptuvėje sudedame makaronus (geriausia nenukošti, o su žnyplėmis makaronus sudėti į keptuvę) ir supilame kiaušinio plakinį, viską maišome karštoje keptuvėje, kol kiaušinio plakinys virsta padažu (nuo karštu makaronų ir keptuvės kiaušinis tampa apdorotas).

Pabaigai užbarstome šviežiai grūstų pipirų ir užbarstome kietojo sūrio ir laužytos gabalėliais orkaitėje skrudintos šoninės.

carbonara3

Briuselio kopūstams paruošti reikės:

  • 300 g briuselio kopūstų
  • 1/2 apelsino sulčių
  • 2 š. tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • kreminio balzaminio acto

Įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių ant folijos paskleidžiame perpjautus per pusę briuselio kopūstus. Atskirai inde sumaišom apelsino sultis, aliejų, druską, pipirus ir apšlakstom kopūstus, gerai sumaišom ir kepam apie 15 minučių (aš vis patikrinu, ar kopūstai suminkštėjo, kartais užtenka ir mažiau laiko), pabaigoje užpilam kreminio balzaminio acto.

carbonara2

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s